Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Κοινό όραμα Ελλάδας-Αιγύπτου να δημιουργήσουν άξονα σταθερότητας στη Μεσόγειο

Καμμένος: Κοινό όραμα Ελλάδας-Αιγύπτου να δημιουργήσουν άξονα σταθερότητας στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους στενούς δεσμούς της χώρας μας με την Αίγυπτο αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικης Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Κάιρο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, στο πλαίσιο της Αμυντικής Έκθεσης της Αιγύπτου «EDEX 2018», ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ο Αιγύπτιος πρόεδρος είναι ο ίδιος από τους πρωταγωνιστές του κτισίματος της συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ανέφερε ακόμη πως ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα έχει συνάντηση σε λίγες μέρες στην Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με την Αίγυπτο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα με την Αίγυπτο, και σε διμερές επίπεδο, αλλά και σε τριμερές μαζί με την Κύπρο, έχει χτίσει στενούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Όπως παρατήρησε, η σχέση αυτή έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μεταξύ της Ελλάδος, της Αιγύπτου, αλλά και της Κύπρου, που επεκτείνεται και προς τα βόρεια, προς τα Βαλκάνια και προς τα ανατολικά, με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ηγετικό ρόλο που αποκτά η Αίγυπτος όλο και περισσότερο στον αραβικό κόσμο, γεγονός που αποκτά «πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, που με την Αίγυπτο έχουνε κοινή οικονομική ζώνη».

«Και στο μέλλον» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε κτίσουμε και αμυντικές συμφωνίες, μαζί με τις ενεργειακές συμφωνίες που θα βοηθήσουν στην εμβάθυνση των σχέσεων αυτών και οι οποίες θα διασφαλίσουν στην περιοχή έναν άξονα σταθερότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...