Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Την ακραία φρασεολογία της Ν.Δ. για το Σκοπιανό την έχουμε ακούσει μόνο από τη Χ.Α.

Σβίγκου: Την ακραία φρασεολογία της Ν.Δ. για το Σκοπιανό την έχουμε ακούσει μόνο από τη Χ.Α.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, χρησιμοποίησε επιχειρήματα ανήκουστα, που τα είχαμε ακούσει πρώτη φορά από τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και χαρακτήρισε «τα περί «συνδιαλλαγής» στο Μακεδονικό τεράστιο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα».

«O κ. Μητσοτάκης, είτε θα πρέπει να ανακαλέσει είτε θα πρέπει να τα πει και μπροστά στην κ. Μέρκελ και στον κ. Γιούνκερ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σβίγκου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αντιτάσσεται στη συμφωνία «για εντελώς τυχοδιωκτικούς και μικροπολιτικούς λόγους».

«Υπήρξε μια ιστορική ευκαιρία να επιλυθεί το Μακεδονικό, από τη στιγμή που στη γειτονική χώρα εκλέχθηκε μια πιο μετριοπαθής κυβέρνηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κινήθηκαν στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας, η οποία ήταν για χρόνια και η γραμμή της ΝΔ, με την οποία πήγε και ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για την έξοδο από τα μνημόνια και την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, η κ. Σβίγκου απάντησε: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την έξοδο από τα μνημόνια και να μην υλοποιήσουμε την πολιτική για την οποία μάς εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Είναι αυτονόητες και επιβεβλημένες όλες οι κινήσεις που κάνουμε και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με καμία προεκλογική περίοδο».

«Το ίδιο θα κάνουμε και τους επόμενους μήνες. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που έχουμε προϋπολογισμό χωρίς κανένα μέτρο λιτότητας, υπάρχουν μόνο μέτρα τα οποία αποκαθιστούν αδικίες και το εισόδημα των πολιτών.

Αν η ΝΔ θεωρεί ότι είναι τόσο άσχημα αυτά τα οποία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μπορεί να τα καταψηφίσει. Δεν μπορεί τη μια να τα λέει προϊόν συνδιαλλαγής και την άλλη να τα λέει “δωράκια προεκλογικά” και μετά να τα ψηφίζει» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της ΝΔ για σκάνδαλα, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος τόνισε ότι «η ΝΔ της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεκάδων άλλων υποθέσεων σίγουρα δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο που να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ προσπαθεί να εφεύρει σκάνδαλα, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρει κάτι υπαρκτό, το οποίο να ακουμπά την κυβέρνηση» και έκανε λόγο για «απέλπιδα την προσπάθειά της ΝΔ να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ» τη στιγμή που «ψηφίζονται αυτά τα θετικά μέτρα στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα ο προϋπολογισμός».

«Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρει κάποια πολιτικά επιχειρήματα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, αντί να λασπολογεί και να συκοφαντεί ασυστόλως» επισήμανε.

«Η ΝΔ είχε αφήσει 80 εκατομμύρια χρέη της ELFE στη ΔΕΠΑ όταν ανέλαβε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κιτσάκος έχει φύγει από το 2017 από τη ΔΕΠΑ.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Πετσίτης δεν έχει ουδεμία σχέση με την κυβέρνηση. Ούτε σε κάποιο δημόσιο αξίωμα ήταν, ούτε κάπου έμμισθος ήταν με κάποιο ΦΕΚ ή σε οποιονδήποτε οργανισμό. Το ότι ήταν συμμαθητής του Νίκου Παππά δεν σημαίνει κάτι. Ποιο είναι το πολιτικό σκάνδαλο με τη ΔΕΠΑ; Ότι ήταν μια καταχρεωμένη επιχείρηση από τη ΝΔ;» κατέληξε η κ. Σβίγκου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...