Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία ισχυρίζεται ότι τα ακίνητα στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς

Η Αλβανία ισχυρίζεται ότι τα ακίνητα στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, απαντώντας στις ελληνικές επικρίσεις περί καταπάτησης της περιουσίας μελών της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος himara.gr, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «News24» ο Αλβανός ΥΠΕΞ είπε ότι πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία «επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε ότι «βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις» και ότι τα επίμαχα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

»Ο κ. Μπουσάτι αναφέρθηκε και στις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία έχουν στάσιμες θέσεις σαν ‘γρανίτη’».

Έκανε επίσης λόγο για «επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική από ό,τι συγκεκριμένες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, με θέμα την «απαράδεκτη» απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η εν λόγω απόφαση «συνιστά ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ενώ εξέφρασε παράλληλα την έντονη ανησυχία του για «τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, οι οποίες δεν βοηθούν την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην Ε.Ε. και δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Ελλάδος και τις Αλβανίας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε σχετική αναφορά και χθες από το βήμα της Βουλής.

«Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα στα Τίρανα, αν δεν σεβαστεί έμπρακτα τα δικαιώματα της μειονότητας μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της προσδοκίες» ανέφερε συγκεκριμένα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...