Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βράδυ της Τετάρτης η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Το βράδυ της Τετάρτης η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης και τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά την έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, στις 10.00 τη Δευτέρα το πρωί.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας απέστειλε ήδη στην Προεδρία της Βουλής το αίτημα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, επικαλούμενος το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει προ της παρελεύσης δύο ημερών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Δεδομένου επίσης, ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής, προς την Διάσκεψη των Προέδρων, θα είναι να ολοκληρωθεί εντός δύο ημερών, ώστε η ονομαστική ψηφοφορία να λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρίνισε ότι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είναι νωπή και παρέπεμψε στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επομένως, εξήγησε, δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων, θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια.

Όσον αφορά, τέλος, την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τη σχετική σύμβαση με τη Lockheed Martin, υπογράμμισε ότι «πιθανότατα η συζήτηση θα αναβληθεί λόγω της αλλαγής στον θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη η μονιμότητα στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ

Δήλωσε τον Λόφο Καστά στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρει αγροτική επιδότηση

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας

Νίκος Δένδιας: «Το ανώτερο αγαθό είναι το συμφέρον της Πατρίδας» – «Κοσμογονικές γεωπολιτικές αλλαγές – Αλλάζουν όλα με ταχύτατους ρυθμούς»

Νίκος Δένδιας: Πιο σημαντικό από την πολιτική επιβίωση το συμφέρον της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...