Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή θα… μιλήσει – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τη διατήρηση των Κ.Ο. των κομμάτων

Η Βουλή θα… μιλήσει – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τη διατήρηση των Κ.Ο. των κομμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης,

Η Βουλή θα… μιλήσει. Ένα νέο κοινοβουλευτικό τοπίο ανοίγεται από δω και μπρος, όπως ακούστηκε από επίσημα «χείλη», καθώς ο κανονισμός περί ύπαρξης κοινοβουλευτικής ομάδας με μίνιμουμ αριθμό τους πέντε βουλευτές, ενδέχεται να αλλάξει, κάτι που αφορά τόσο τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και το Ποτάμι.

Το όλο θέμα ξεκίνησε στο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, όταν ανέφερε ότι δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Ερωτηθείς αν θα αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα αυτό, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σκοπεύει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση, στο επίπεδο του δημόσιου διαλόγου».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν επιφυλάσσεται για οποιαδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλία.

Διευκρίνισε επίσης, ότι το ζήτημα αφορά, τεχνικά, τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά «δεν είναι οι επιμέρους νομικές διατάξεις του».

Όπως είπε, είναι ένα πολιτικό ερώτημα που τίθεται σε πολύ μεγαλύτερη ένταση σήμερα από ό,τι στο παρελθόν.

Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την παράδοση της έδρας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλου, όπως έχει προαναγγείλει με σαφήνεια, δημιουργεί προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Την έδρα του Παπαχριστόπουλου έτσι κι αλλιώς λαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, διατηρώντας την κυβερνητική πλειοψηφία στις 151 ψήφους.

Την ίδια στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μένει με πέντε βουλευτές, θεωρητικά όσους χρειάζεται για τη διατήρησή της.

Ο κανονισμός της Βουλής όμως αναφέρει ότι για να νοείται κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι όμως να έχουν εκλεγεί με το κόμμα αυτό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα άφησε να εννοηθούν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένεται να έρθει στη Βουλή ρύθμιση για αλλαγή του κανονισμού αυτού, πράγμα που πέρα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βολεύει και το Ποτάμι, το οποίο έχει ήδη διαλυθεί, μην έχοντας τον απαραίτητο αριθμό των πέντε βουλευτών.

Νέα Δημοκρατία: Εξόφθαλμος εκβιασμός

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο αυτό, κάνοντας λόγο για εξόφθαλμο εκβιασμό του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος.

»Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...