Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΙΝΑΛ: Nα «αλλάξει στάση» η κυβέρνηση για τη Βενεζουέλα

ΚΙΝΑΛ: Nα «αλλάξει στάση» η κυβέρνηση για τη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την στήριξή της «στην προοδευτική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας», αλλά και την αλληλεγγύη της στον λαό της χώρας εκφράζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση «να αλλάξει στάση» απέναντι στις εξελίξεις στο Καράκας.

«Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σήμερα μια θεσμική κρίση που δημιούργησαν ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του, μια κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, σε κύματα προσφύγων και να αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης για την ευρύτερη περιοχή.

»Απέναντι σε αυτήν την κρίση, δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι» τονίζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, σε ψήφισμα αλληλεγγύης του προς τον λαό της Βενεζουέλας.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «οι εκλογές που έγιναν το Μάΐο του 2018 στη Βενεζουέλα, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης, καθώς προηγήθηκε ο αποκλεισμός ηγετών και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ότι αυτή η εκλογική διαδικασία αντιβαίνει στους δημοκρατικούς κανόνες που απαιτούν ανταγωνισμό, ελευθερία και εγγυήσεις».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι «το τελευταίο διάστημα, η καταπίεση ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας από το καθεστώτος Μαδούρο, έγινε ακόμη πιο σκληρή» με 35 νεκρούς στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

«Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε σε αναγνώριση και σεβασμό του δημοκρατικά εκλεγμένου Κοινοβουλίου της χώρας, το οποίο έχει ένα καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσει για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» αναφέρει το κόμμα στο ψήφισμά του, με το οποίο δηλώνει ότι στηρίζει «τις προσπάθειες του Χουάν Γκουάιντο, πρόεδρου του νόμιμα εκλεγμένου Κοινοβουλίου, ο οποίος αναγνωρίζεται από ένα σημαντικό τμήμα της διεθνούς κοινότητας, ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, για την επιτυχή μετάβαση στη Δημοκρατία».

«Υπογραμμίζουμε ότι, η δημοκρατική νομιμοποίηση του Πρόεδρου και της Κυβέρνησης στη Βενεζουέλα, μπορεί να προέλθει μόνο από την ελεύθερη έκφραση του λαού της χώρας και καταδικάζουμε κάθε εξωτερική στρατιωτική επέμβαση με στόχο μια αλλαγή καθεστώτος» προσθέτει το κόμμα στο ψήφισμά του και καταλήγει:

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει στάση, να ευθυγραμμιστεί με τις αρχές της δημοκρατίας και της αντιπροσωπευτικότητας ως μέσο έκφρασης της λαϊκής βούλησης και να προσθέσει τη φωνή της σε όλες τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις που ήδη έχουν εκφράσει το αυτονόητο. Οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ότι, δημοκρατία “α λα καρτ” δεν υπάρχει».

Προφανώς και το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ιδέα ποια είναι η θέση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα: Διαβάστε πατώντας εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Ανδρουλάκης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση MRB: Έχασε την πρώτη θέση στη δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...