Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ – Έχουμε μπροστά εκλογές, η ΕΡΤ εκπέμπει πανελλαδικά, καταλάβατε…

Τέλος το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ – Έχουμε μπροστά εκλογές, η ΕΡΤ εκπέμπει πανελλαδικά, καταλάβατε…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην άρση του εμπάργκο στην ΕΡΤ προχωρά από αύριο Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία μετά από απόφαση του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το εμπάργκο είχε επιβληθεί μετά τα σχόλια που είχε διατυπώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Σωτήρης Καψώχας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση του κ.Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

«Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία από αύριο, 7 Φεβρουαρίου, αίρει το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου.

»Η απόφαση αυτή προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

»Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Δρόσος και ο εντεταλμένος σύμβουλος ενημέρωσης κ. Νίκος Μερτζάνης κάλεσαν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Ζούλα.

»Στην άτυπη αυτή συνάντηση η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η ΕΡΤ, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω του εμπάργκο της ΝΔ.

»Και άκουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ που άπτονται στοιχειωδών κανόνων πολυφωνίας, τους οποίους εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ, αλλά και παραβίαζε καθημερινά και πριν από το εμπάργκο.

»Μεταξύ άλλων η ΝΔ επισήμανε σε αυτήν τη συνάντηση ότι:

»Ποτέ στο παρελθόν δεν καλούνταν συστηματικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης μόνοι τους οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος χωρίς κανέναν αντίλογο.

»Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε όλοι οι συμπαρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών να προπαγανδίζουν επί μονίμου βάσης τις κυβερνητικές θέσεις απαξιώνοντας ακόμη και με ειρωνικό τρόπο κάθε αντίθετη άποψη.

»Ποτέ στο παρελθόν δεν φιλοξενούνταν κατ’ εξακολούθηση στην ΕΡΤ απαξιωμένα πολιτικά πρόσωπα που ούτε έχουν εκλεγεί στο κοινοβούλιο, ούτε εκπροσωπούν σήμερα κανένα κόμμα, και το μόνο που τους καθιστά τάχα δημοσιογραφικά ενδιαφέροντες είναι η εμμονική κριτική τους όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

»Ποτέ στο παρελθόν οι ενημερώσεις Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μεταδίδονταν ολόκληρες και σε ζωντανή μετάδοση ανεξαρτήτως επικαιρότητας.

»Ποτέ στο παρελθόν, τέλος, στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ για όλα τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας δεν εμφανίζονταν κατ’ εξακολούθηση μόνον οι συντάκτες που καλύπτουν την κυβέρνηση, και σχεδόν ποτέ οι συντάκτες που καλύπτουν την δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Αυτοί άλλωστε ήταν, μεταξύ άλλων, οι λόγοι που η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από την ΕΡΤ, απόφαση που -όχι τυχαία ασφαλώς- προκάλεσε σειρά καρατομήσεων στελεχών της και εν τέλει την αλλαγή της Διοίκησής της.

»Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι αμέσως μετά το εμπάργκο, ακόμη και σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παραδέχονται δημοσίως «την ύπαρξη παραδιοίκησης και καθεστώτος ιδιοτελών συμφερόντων» στην ΕΡΤ, ενώ μάλιστα είχαν προηγηθεί αλληλοκαταγγελίες στελεχών της για σκάνδαλα, τα οποία εξυπακούεται ότι θα ερευνήσει μέχρι κεραίας η επόμενη διακυβέρνηση.

»Στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας η νέα διοίκηση της ΕΡΤ επιφυλάχθηκε με καλή πίστη να λάβει υπόψιν της όλες αυτές τις αιτιάσεις της ΝΔ.

»Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας.

»Μετά, ωστόσο, τη συνάντηση που προκάλεσε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αυτές αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας.

»Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση «να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...