Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας στο ΥΠ.ΕΞ.: Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Τσίπρας στο ΥΠ.ΕΞ.: Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην «κοινή προσπάθεια να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά στην αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην κοπή της πίτας του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, «μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Συγκεκριμένα,, ανέφερε ότι η κοπή της πίτας έγινε φέτος λίγο καθυστερημένα καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο τόνισε ότι «δεν θα είναι κανείς παραπονεμένος γιατί η δουλειά που έβγαλε το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΞ και η πολύ σημαντική συνεισφορά του στην αναβάθμιση του ρόλου της πατρίδας στο διεθνές στερέωμα δικαιολογεί αυτή τη μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν θα μπορούσαμε να κόβουμε πίτες τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλα τα στελέχη, λέγοντας ότι δυστυχώς δεν είχε την τιμή και την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους.

Ωστόσο, σημείωσε, «είχα την τιμή και την ευκαιρία να συνομιλήσω, να λάβω συμβουλές, να αξιοποιήσω τις γνώσεις πολλών εξ υμών, και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι αυτό το στελεχικό δυναμικό του ΥΠΕΞ και πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των διπλωματών και του στελεχικού δυναμικού στη διαμόρφωση της εξωτερικής μας πολιτικής».

«Εμείς οι πολιτικοί, οφείλουμε να παίρνουμε τις πολιτικές αποφάσεις με γνώμονα και πυξίδα αυτό που πιστεύουμε ως συμφέρον για την πατρίδα, αλλά για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις πρέπει να έχουμε την κατάλληλη γνώση όλων των δεδομένων».

Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μια ανεκτίμητη δουλειά που γίνεται άοκνα απ’ όλους σας, ανεξερτήτως του ποιος είναι στην κυβέρνηση, γιατί υπηρετείτε το πατριωτικό, το εθνικός συμφέρον».

Ενώ διαπίστωσε ότι «το εξυπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πολλές φορές όχι στις καλύτερες συνθήκες, αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με πατριωτισμό και ανιδιοτέλεια», πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε ότι σε όλα τα κρίσιμα θέματα πλην της Συμφωνίας των Πρεσπών που διαχειρίστηκε καθόλη τη διάρκεια που κατείχε το χαρτοφυλάκιο σε απόλυτη συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τους δύο υφυπουργούς, Μάρκο Μπόλαρη και Τέρενς Κουίκ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ζητήσει συμβουλές για όλα τα κρίσιμα θέματα, τα ελληνοτουρκικά, τα ενεργειακά, τα ευρωπαϊκά θέματα, «καθώς η χώρα μας διαδραμτίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για αυτή την πολύ σημαντική εμπειρία που είχε και διαβεβαίωσε ότι «με την αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού και την προσθήκη της νέας αναπληρώτριας κ. Αναγνωστοπούλου, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά στη συνέχιση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, με την παρουσία εδώ του πρώην ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, και τη διαρκή δική μου έγνοια ως πρωθυπουργού στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Σας ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία και τη συνεισφορά σας ιδίως στην ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, γιατί εργάζεστε καθημερινά προκειμένου να παράγετε πολιτική και να ενισχύετε με γνώση την πολιτική ηγεσία».

Είναι, σημείωσε, «μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά στην αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...