Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενωμένοι μια γροθιά η διασπορά Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Ενωμένοι μια γροθιά η διασπορά Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με σφραγίδα στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο έκλεισαν οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης ΕλλάδαςΚύπρουΙσραήλ για θέματα Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, και ο Κύπριος Προεδρικός Επίτροπος, Φώτης Φωτίου, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής του φορέα «Jewish Agency for Israel», Ισαάκ Χερζόγκ.

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ συμφώνησαν επί των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν σχετικά με τα νεαρά μέλη των Ομογενειών τους, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Τριμερή Συνάντηση Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ με τη συμμετοχή των Πρωθυπουργών κ.κ. Τσίπρα και Νετανιάχου και του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και ο Κύπριος Προεδρικός Επίτροπος, Φώτης Φωτίου, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής του φορέα «Jewish Agency for Israel», Ισαάκ Χερζόγκ.

Συναφώς, αποφασίστηκε όπως η πρώτη δράση, η οποία θα αφορά σε νέους 25-35 ετών, να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου.

«Πέντε νέοι από κάθε Ομογένεια θα πραγματοποιήσουν ένα κοινό ταξίδι σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο, τρεις μέρες σε κάθε χώρα, για να γνωρίσουν από κοντά τις πατρίδες των γονέων ή παππούδων τους», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

«Από Ελλαδικής πλευράς θα φέρουμε νέους από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Υποσαχάρια Αφρική.

»Θα ζητήσω να γίνει επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν σπουδές και εργασιακό πλαίσιο. Κορίτσια και αγόρια που ήδη ξεχώρισαν ή υπόσχονται πολλά στον τομέα εργασίας που επέλεξαν».

Στη τριμερή που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα, πήραν επίσης μέρος οι επικεφαλής ομογενειακών οργανώσεων των τριών χωρών.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Νίκος Λαρυγγάκης (AHI), Νίκος Παγώνης (Πρόεδρος μείζονος Περιφέρειας Μόντρεαλ Καναδά) και Φάνος Πιτίρης (AHEPA – Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης).

Πριν την αναχώρησή τους από το Ισραήλ, οι κ.κ. Κουίκ και Φωτίου μαζί με μέλη των αντιπροσωπειών τους, επισκέφθηκαν την ΑΘΜ τον τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο στο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο Κύπριος Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου με τον Πατριάρχη κκ Θεόφιλο και εκπροσώπους των παροικιών Ελλάδας και Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...