Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακλαμάνης: Σκάνδαλο η “εν κρυπτώ” αλλαγή του νόμου για το πόθεν έσχες

Κακλαμάνης: Σκάνδαλο η “εν κρυπτώ” αλλαγή του νόμου για το πόθεν έσχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Κακλαμάνης, Πόθεν Έσχες,

Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης σε ό,τι αφορά την προωθούμενη αλλαγή του νόμου για το πόθεν έσχες με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως τονίζει ο κ. Κακλαμάνης η αλλαγή της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα, κάτι για το οποίο έχουν διαβεβαιώσει τόσο ο πρώην (Γιάννης Στουρνάρας) όσο και ο νυν (Γκίκας Χαρδούβελης) υπουργός Οικονομικών.

Ως εκ τούτου ο κ. Κακλαμάνης διερωτάται στην ανακοίνωσή του «τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν από την Βουλή  στην τούρλα του Σαββάτου εν κρυπτώ» ουσιαστικώς, ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο;».

Όπως υποστηρίζει πρόκειται για όσους φρόντισαν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων υπουργοί κλπ.

Επίσης θεωρεί ότι ειδικούς λόγους γι’ αυτήν την αλλαγή έχουν και «όσοι ενοχλούνται από τους ελέγχους που πραγματοποιεί στα «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.α. η Αρχή κατά του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος», υπό τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη».

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη με τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία «παραμερίζεται η Αρχή αυτή και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη (!) επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Επομένως καλεί τους βουλευτές του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής να μην αποδεχθούν «ούτε τη μεθόδευση περί «προαπαιτούμενου», ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν «το δάκτυλο στο μέλι» ή όσων επιθυμούν να συνεχίζουν κι αυτοί ανενόχλητοι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν λέει ότι έβγαλε 753.000 δολάρια την περίοδο 2018-2024

Πόθεν έσχες Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 39 ακίνητα!

ΝΔ: Η βίλα στην Τήνο δεν είναι του κ. Μητσοτάκη αλλά της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι!

Ραγκούσης: Έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και καλεί Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο

Τσαπανίδου: Θα ψηφίσει η ΝΔ την τροπολογία για το πόθεν έσχες ή θα τη σταματήσουν νέοι Πάτσηδες, Καππάτοι και Παπαθανάσηδες;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...