Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόκκαλης κατά Μαρινάκη: Δεν εξαγοράζομαι και δεν θα γίνω πιόνι κανενός

Κόκκαλης κατά Μαρινάκη: Δεν εξαγοράζομαι και δεν θα γίνω πιόνι κανενός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αναγκαιότητα να τεθούν, στην κεντρική πολιτική ατζέντα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι 17 παγκόσμιοι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, έθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξή του.

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε στο eirinika.gr. για «τη μεταστροφή της οικονομίας σε οικονομία χωρίς άνθρακα, την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη, την κυκλική οικονομία και φυσικά την απεμπλοκή από τον νεοφιλελεύθερο δογματισμό, που εξουθενώνει κοινωνίες και οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην ακροδεξιά, την ξενοφοβία και το μίσος».

Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να κυβερνήσει μια χώρα που το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό την είχε οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση και την κράτησε όρθια» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και «σε σημαντικές τομές, στο πεδίο των δικαιωμάτων» υπενθυμίζοντας «το νόμο για την ιθαγένεια, την ταυτότητα φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης».

Ειδικότερα για το προσφυγικό και την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, είπε «δεν ζούσα σε γυάλα, ήδη γνώριζα καλά για την κατάσταση, αλλά εκεί τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα», τονίζοντας ότι «θα πρέπει η Ευρώπη να κινητοποιηθεί συνολικά».

Τόνισε την ανάγκη να αντιστραφεί «το αλγεινό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από μια δογματική προσήλωση σε νεοφιλελεύθερες οικονομικές δοξασίες και τις κοινωνικές και οικονομικές τους συνέπειες» στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «απαιτείται άμεσα ένα Νέο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Ο κ. Κόκκαλης είπε ακόμα, ότι αυτές οι ευρωεκλογές, «είναι ίσως οι πιο σημαντικές και πολιτικές ευρωεκλογές που έχουμε ζήσει στην ιστορία της ΕΕ» και πρόσθεσε πως «απαιτείται συσπείρωση των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο».

Μιλώντας για τη σχέση του με τους Γιάννη Μώραλη και Βαγγέλη Μαρινάκη και την αποχώρησή του από τον συνδυασμό «Νικητής Πειραιάς» εξέφρασε την εκτίμησή του στον κ. Μώραλη, λέγοντας πως δεν θα μπει «σε διαμάχη και χαρτοπόλεμο» ενώ για τον κ. Μαρινάκη σημείωσε ότι «είναι ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος που διαφωνούμε ριζικά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις σύγχρονες προκλήσεις και γενικότερα την πολιτική».

«Έχω τις απόψεις μου και δεν εξαγοράζομαι, ούτε θα γίνω πιόνι κανενός για να προωθώ τα συμφέροντά του» συνέχισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, προσθέτοντας πως «υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του καθενός».

Τέλος, μιλώντας για τον Ολυμπιακό, είπε πως «είναι τεράστιο λάθος να συγχέεται ο Ολυμπιακός με την πολιτική», αναφέροντας πως δεν κατεβαίνει στην πολιτική επειδή είναι Ολυμπιακός.

«Θα είμαι πάντα δίπλα σε όποιον έχει ως στόχο να μεγαλώσει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορώ να υπηρετήσω διοικήσεις που κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους λάθη, που ρίχνουν ευθύνες για την κακή εικόνα της ομάδας στην κυβέρνηση, στον προκάτοχο της ομάδας, σε εχθρικά ΜΜΕ ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό δεν συνιστά γενναία στάση, αλλά στοχευμένη υπεκφυγή.

Συνιστά παραφωνία στην ίδια τη φύση του Ολυμπιακού» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...