Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Μητσοτάκης ακούει ντιμπέιτ και φεύγει τρέχοντας»

«Ο Μητσοτάκης ακούει ντιμπέιτ και φεύγει τρέχοντας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ΝΔ κάθε φορά που τα βρίσκει δύσκολα προσπαθεί να δραπετεύσει μέσω Βενεζουέλας και Μαδούρο, αλλά ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι όλα αυτά αποκαλύπτουν μόνο την πολιτική γύμνια της ΝΔ και τίποτε περισσότερο», τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό 24/7 η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Ο κ. Μητσοτάκης ακούει ντιμπέιτ και φεύγει τρέχοντας και στη ΝΔ κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους αναζητώντας εντελώς προσχηματικές δικαιολογίες», ανέφερε η κ. Σβίγκου απαντώντας σε ερώτηση γιατί κατά την εκτίμησή της ο αρχηγός της ΝΔ αποφεύγει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό.

Προσέθεσε δε ότι «η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πραγματοποίηση του ντιμπέιτ» και υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το ντιμπέιτ γιατί δεν έχει τα επιχειρήματα να αντεπεξέλθει σε μια πολιτική συζήτηση με τον πρωθυπουργό».

«Γιατί θα πρέπει, όχι να μιλήσει μόνο για τη Βενεζουέλα και για τον Μαδούρο, θα πρέπει να μιλήσει για το ασφαλιστικό, θα πρέπει να μιλήσει για το πώς το Δημόσιο θα σταθεί στα πόδια του με το 1 προς 5 που ο ίδιος προτείνει, θα πρέπει να μιλήσει για τα εργασιακά δικαιώματα, θα πρέπει να μιλήσει για το όραμά του για την ανάπτυξη.

»Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία αγχώνουν πάρα πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γι’ αυτό έχουν πρόβλημα να απαντήσουν στην πραγματική ατζέντα και στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Συνεχίζοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αντίθετα ο κ. Τσίπρας δεν έχει αρνηθεί καμία συζήτηση. Το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος όχι μόνο όταν του γίνεται ερώτηση πηγαίνει στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή και έχει προκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε Παρασκευή να του καταθέτει ερώτηση και να πηγαίνει ο ίδιος στη Βουλή για να του απαντά. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσες φορές το έχει τολμήσει αυτό να το κάνει; Δύο, τρεις;».

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Σβίγκου, διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Το βασικό είναι κατ’ αρχάς να αποδεχθεί η ΝΔ το διάλογο.

»Εμείς, όπως γνωρίζετε, κι όταν αρνιόταν ο Αντώνης Σαμαράς το ‘12 και το ‘15 να προσέλθει σε ντιμπέιτ -γιατί και αυτός είχε την ίδια στάση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- και τότε ήμασταν ανοιχτοί στο τι μορφή θα πάρει αυτός ο διάλογος.

»Αλλά ας δεχθεί πρώτα η ΝΔ και δεν νομίζω ότι θα τα χαλάσουμε στους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί αυτός ο διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε.

«Εμείς θα ήμασταν ανοιχτοί και σε διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως έχει ξαναγίνει εξάλλου.

»Ποτέ δεν έχουμε κρυφτεί και δεν θα κρυφτούμε και τώρα. Αλλά, αντί η κ. Γεννηματά να θέτει το ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ που το ίδιο το κόμμα αυτό έχει ανοίξει το ζήτημα του ντιμπέιτ, θα της έλεγα και η ίδια να πάρει πρωτοβουλίες και να καλέσει τα κόμματα για να γίνει το ντιμπέιτ.

»Γιατί δηλαδή απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά και πάλι, επειδή απευθύνεται, σας απαντώ καθαρά ότι εμείς θα ήμασταν ανοιχτοί και σε ένα δεύτερο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Ερωτηθείσα για τις διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του κ. Κυμπουρόπουλου, η κ. Σβίγκου απαντά πως «ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του» και προσθέτει ότι «όλα τα στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν τόσο το έργο του κ. Πολάκη, όσο και το έργο του υπουργού, του κ. Ξανθού, στον τομέα της υγείας. Κι αυτό είναι το βασικό.

»Αυτό το οποίο μας απασχολεί είναι το πώς υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας, πώς αναβαθμίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, πώς σταματούν εικόνες στα νοσοκομεία που ντροπιάζουν, πώς θα στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Εκτιμά επίσης πως «είναι πολύ υποκριτική αυτή η συζήτηση που γίνεται για τα ΑμεΑ».

«Αν ενδιαφερόμαστε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτό που θα πρέπει να συζητήσουμε είναι ποια είναι αυτά τα δικαιώματα, πώς τα προστατεύουμε, ποια νομοθεσία υπάρχει, πώς θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

»Από εκεί και πέρα, αυτό που ήθελε ο κ. Πολάκης να καταδείξει, είναι τη νεοφιλελεύθερη στάση της ΝΔ και σε αυτό το ζήτημα.

»Γιατί δεν γίνεται να μιλάς για τα άτομα με αναπηρία και παράλληλα να μη στηρίζεις το κοινωνικό κράτος και να μη στηρίζεις το δημόσιο σύστημα της παιδείας και της υγείας, όπως κάνει η ΝΔ», καταλήγει η κ. Σβίγκου.

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει το εάν η κυβέρνηση προσπαθεί «να εμποδίσει ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ ή συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ώστε να ξαναγίνουν εκλογές και να παραγραφούν σκάνδαλα της κυβέρνησης», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Στη ΝΔ αν σε κάτι είναι καλοί, είναι στο να εφευρίσκουν πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

»Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται. Η ΝΔ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες.

»Και, επίσης, προσπαθεί να ανακαλύψει πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν, ακριβώς επειδή θέλει να κρύψει τα υπαρκτά σκάνδαλα, στα οποία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ερευνώνται δικά της στελέχη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...