Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουντής: Η συγκυβέρνηση βγάζει μόνη της τα μάτια της με το θέμα της Αργεντινής

Χουντής: Η συγκυβέρνηση βγάζει μόνη της τα μάτια της με το θέμα της Αργεντινής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Νίκος Χουντής, ΣΥΡΙΖΑ,

“Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βγάζει μόνη της τα μάτια της εν όψει των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος” δήλωσε ο Νίκος Χουντής μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο Νίκος Χουντής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τα αρπακτικά των διεθνών χρηματαγορών και είναι οι μόνες φωνές σε διεθνές επίπεδο που επιχαίρουν με τις εξελίξεις στην Αργεντινή.

Όπως όμως τόνισε “Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την υπόθεση της Αργεντινής είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα αρπακτικά των διεθνών αγορών”.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Χουντή:

«Τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, προκειμένου να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζονται με τα αρπακτικά των διεθνών χρηματαγορών και είναι οι μόνες φωνές σε διεθνές επίπεδο που επιχαίρουν με τις εξελίξεις στην Αργεντινή.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βγάζει μόνη της τα μάτια της εν όψει των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την υπόθεση της Αργεντινής είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα αρπακτικά των διεθνών αγορών.

Την ατμόσφαιρα αυτή την ζήσαμε από κοντά κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Λατινική Αμερική τον Δεκέμβριο του 2012.

Τότε αντιμετώπισε και πάλι με αποφασιστικότητα τους εκβιασμούς και δικαιώθηκε στην απόπειρα να της κατάσχουν το εκπαιδευτικό πλοίο οι δανειστές.

Η Ελλάδα έστω και τώρα πρέπει να επιδείξει ισχυρή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του χρέους μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θυμίζω ότι αν το 2010, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούσε η ελληνική πλευρά, και με την απειλή της στάσης πληρωμών απέναντι στους δανειστές, την αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είχαμε την μνημονιακή καταστροφή που ζούμε.

Το χρέος αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, απαιτεί πολιτική διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την διαγραφεί του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ταυτόχρονα για να μπορέσει η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει να ακυρωθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, να σταματήσει το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων (πχ ΔΕΗ), να αποκατασταθεί το εισόδημα των εργαζομένων, γιατί έτσι αφαιρούνται εκτός των άλλων κρίσιμα εργαλεία για την ανάκαμψη της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...