Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – Η Αθήνα θα στείλει «καθαρό μήνυμα» στην Άγκυρα

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ – Η Αθήνα θα στείλει «καθαρό μήνυμα» στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00 της Κυριακής η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και η ένταση με την Τουρκία.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, όσον αφορά την τουρκική επιθετικότητα, η Αθήνα θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Το μήνυμα αυτό αφορά την τήρηση του διεθνούς δικαίου, που είναι η βάση πάνω στην οποία υφίστανται οι διεθνείς σχέσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν αυτό το μήνυμα θα μεταφερθεί στην Τουρκία τη Δευτέρα μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Κατρούγκαλου, ή αν ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 20-21 Ιουνίου, θα επιληφθεί του θέματος προσωπικά.

Επίσης, όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα…

Δείτε το ρεπορτάζ του Open:

Ο ελληνικός λαός να μην ανησυχεί – Είμαστε ισχυροί

Η έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή συγκλήθηκε για την πλήρη ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα και συντονισμό δράσης, μετά τη Μάλτα και ενόψει Συνόδου Κορυφής 20-21 Ιουνίου αλλά και Συνόδου υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ούτε να παρασύρονται από τις θεωρίες συνωμοσίας ρωσόφιλων ακροδεξιών ιστοσελίδων.

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει τη στρατηγική της από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τελούν σε εξαιρετικό επίπεδο.

Αξιόμαχες και ικανές -όπως πάντα- με ακμαίο ηθικό, ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα χώρας.

Μην ξεχνάμε ότι στην παρούσα φάση η πατρίδα μας έχει ισχυρές συμμαχίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ, Αίγυπτος), η σχέση της Αθήνας με την Ουάσιγκτον είναι στενότερη από ποτέ, η Ελλάδα είναι η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων.

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται ομόφωνα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τριμερείς συμμαχίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ιδίως με Ισραήλ και Αίγυπτο έχουν αναβαθμίσει τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη περιοχή.

Οι τετραμερείς στα Βαλκάνια αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών έχουν επίσης αναβαθμίσει όσο πότε άλλοτε κύρος της χώρας στην ΕΕ και σε διεθνές επίπεδο.

Μόλις πριν λίγες ώρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμήνυσε για μια ακόμη φορά στην Τουρκία να σταματήσει κάθε παράνομη ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης σημαντικό γεγονός η ταύτιση δηλώσεων 7 ηγετών του Νότου αλλά και τα συμπεράσματα της Σύνοδου του Νότου στη Μάλτα, που δίνουν αμέριστη υποστήριξη στη Κύπρο και προδιαγράφουν τη στάση και από σύνολο χωρών ΕΕ.

Σημειωτέον εμπνευστής της δημιουργίας της Συνόδου του Νότου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν τρία χρόνια με την πρώτη Σύνοδο στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...