ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστολάκης για τουρκικές προκλήσεις: Ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα

Αποστολάκης για τουρκικές προκλήσεις: Ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς ακόμα και για ένα τέτοιο σενάριο, προκειμένου η Τουρκία να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Επέμεινε ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ενέργειες της Τουρκίας και να σταλεί ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, είχαν αρχίσει να διαρρέουν «fake news» στον Τύπο για «πολεμικές προετοιμασίες».

Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ, είναι θεσμικό όργανο, εξήγησε.

Γεωγραφικές Πληροφορίες

Σημείωση TRIBUNE: Το Καστελόριζο βρίσκεται στο Λύκιο Πέλαγος και τα Δωδεκάνησα στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Το τουρκικό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται στη Θάλασσα της Παμφυλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού σε νηπιαγωγεία της Θράκης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Διπλωματική γκάφα από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Ηλεκτρικό καλώδιο 22 δισ. ευρώ συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Τουρκία

Αντ. Σαμαράς: «Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να ταΐσει, δήθεν, τον κόσμο με “πίτσες” και “χωριάτικα”, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει…»

Εκπαίδευση Ελλήνων δημοσιογράφων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ερυθρό Σταυρό – Νίκος Δένδιας: «Είναι πρωτίστως ηθική υποχρέωση και καθήκον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...