ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Ισραήλ - Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ προειδοποιεί: «Η επόμενη 7η Οκτωβρίου θα συμβεί στο Εϊλάτ»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πρόθεση της χώρας του να συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά την 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist.
«Θα συνεργαστούμε στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.
»Η συμφωνία δεν είναι βάρος, αλλά ευκαιρία για τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο κ. Ντιμιτρόφ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι η «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή και για τις δύο χώρες, μέσα από αυτήν μάθαμε να δίνουμε προσοχή στην προοπτική και της άλλης πλευράς».
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας αναγνώρισε ότι «θα χρειαστεί και στις δύο χώρες κάποιος χρόνος ώστε να πειστούν όλοι για τον θετικό αντίκτυπο της συμφωνίας».
Επέμεινε όμως ότι «δεν υπάρχει πιο φυσική σχέση για τις δύο χώρες μας από το να είναι σύμμαχοι», επισημαίνοντας ότι «τα τρία τέταρτα της παραγωγής των χωρών στα δυτικά Βαλκάνια καταλήγει στην ευρωπαϊκή αγορά».
Όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ε.Ε.
«Θέλουμε όμως τον Οκτώβριο να ξεκινήσουμε το ταξίδι.
»Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε το εθνικό μας σύστημα και να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας», υπογράμμισε.
























































