Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας χρόνος Ν.Ε.Ο. – Ένας χρόνος πολιτικών παρεμβάσεων στα μεγάλα θέματα της χώρας

Ένας χρόνος Ν.Ε.Ο. – Ένας χρόνος πολιτικών παρεμβάσεων στα μεγάλα θέματα της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατερίνα Παπακώστα,

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την Ίδρυση της Νέας Ελληνικής Ορμής, η Πρόεδρος του κόμματος Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, συνεδρίασαν το Σάββατο 20 Ιουλίου στα γραφεία του κόμματος, κάνοντας την πρώτη ετήσια αποτίμηση της πορείας του Ν.Ε.Ο.

Η Νέα Ελληνική Ορμή ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 2018 με στόχο την εκπροσώπηση του Κοινωνικού Κέντρου, μακριά από κάθε ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση η οποία πλήττει στην καρδιά την κοινωνία και την κοινωνική συνοχή.

Η 21η Αυγούστου 2018, χωρίς καμία αμφιβολία, υπήρξε ιστορική ημέρα.

Σηματοδότησε το τέλος της μακράς και οδυνηρής περιόδου των μνημονίων και την έναρξη μίας σημαντικής μεταβατικής περιόδου, η οποία θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και με πλήρη επίγνωση της βαρύτητας των περιστάσεων, η Νέα Ελληνική Ορμή, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης στους τομείς της Ασφάλειας, της Κοινωνικής Ατζέντας και της Διαφάνειας στον Δημόσιο βίο, προσηλωμένη στην υλοποίηση των βαθέων τομών που απαιτούνται προκειμένου να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά στα αίτια που γέννησαν την κρίση.

• Στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Ασφάλειας, δημιουργήθηκε αυτόνομο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου το Ν.Ε.Ο., μέσω της Προέδρου του, συνέβαλε στην αλλαγή του δόγματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην υπάρχουν Άβατα, αλλά εμφανής αστυνόμευση στην υπηρεσία των πολιτών.

• Συνέβαλε στην αποκομματικοποίηση των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι παρεμβάσεις της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. κατάφεραν να ενώσουν και όχι να διχάσουν. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι σήμερα έχουμε έναν νέο Αρχηγό του Σώματος, ο οποίος κινείται στο πνεύμα όχι των ημετέρων, αλλά των αξιοτέρων.

• Συνέβαλε στην ανανέωση του ατομικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., στην ανανέωση του στόλου της, που σε συνδυασμό με στοχευμένες επιχειρήσεις ανέδειξαν την Ελλάδα και την Αθήνα από τους ασφαλέστερους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Στα θέματα της Πυροσβεστικής, η οποία είχε στοχοποιηθεί μετά το τραγικό περισταστικό στο Μάτι, το Ν.Ε.Ο. συνέβαλε στην ενότητα και στη ενίσχυση του ηθικού του Σώματος, στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στις υποδομές και στην διαμόρφωση ενός νέου Νομοθετικού Πλαισίου για την Πολιτική Προστασία, το οποίο αποτελεί και παρακαταθήκη για το μέλλον.

• Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. υπογράφτηκε Κ.Υ.Α. και Εφαρμοστική Συμφωνία, ώστε όλο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις οικογένειές τους, να λαμβάνουν, σε πρώτη φάση, Υπηρεσίες Υγείας, αντίστοιχα στο 401 ΓΣΝΑ και στο 251 ΓΝΑ και εν συνεχεία σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

• Συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για αλλαγές στον θεμελιώδη Χάρτη της χώρας.

• Παρενέβη αποφασιστικά στη διαμόρφωση πολιτικών που σχετίζονται με την φορολογία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ενώ υποστήριξε σθεναρά την ψήφιση της ρύθμισης των 120 δόσεων, προκειμένου να δοθεί ανάσα στην μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

• Έθεσε εκ νέου την πρόταση που είχε κάνει η Πρόεδρος του κόμματος ήδη από το 2015 για την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου, με στόχο την δημιουργία ενός Πάρκου Πολιτισμού –Πρόταση η οποία υιοθετήθηκε προεκλογικά και από τον εκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων.

• Κατέθεσε στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου την Εθνική Στρατηγική της για την Οικογένεια, την Γεωργία, το Περιβάλλον.

• Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα να αναλάβει η Ελλάδα τον ηγετικό ρόλο που της αρμόζει στα Βαλκάνια, η Νέα Ελληνική Ορμή τοποθετήθηκε απέναντι στα εθνικά θέματα, απαιτώντας την αποκατάσταση των αδικιών της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και προειδοποιώντας για την στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης που επιδιώκει η Τουρκία. Πρώτη, η Νέα Ελληνική Ορμή ζήτησε από την ΠΓΔΜ την ύπαρξη διευκρινιστικής δήλωσης επί της Συμφωνίας για την Ονομασία και δικαιώθηκε με την Ρηματική Διακοίνωση των Σκοπίων, σύμφωνα με την οποία α) η γλώσσα της χώρας ανήκει στις νοτιοσλαβικές και δεν σχετίζεται με την αρχαία μακεδονική και β) η εθνότητα αφορά στην ιθαγένεια-citizenship και μόνο.

• Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλε στο να διαμορφωθεί το εκλογικό αποτελέσμα του 31,53%.

Κεντρικός αξονας στο πρόγραμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής είναι η προώθηση της Κοινωνικής Ατζέντας για την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, η οποία έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο, την κοινωνική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ανασύσταση της μεσαίας τάξης η οποία πληγώθηκε περισσότερο από την κρίση. Άλλωστε, η μεσαία τάξη για τη Νέα Ελληνική Ορμή αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και σήκωσε με την εφαρμογή των μνημονίων φορτίο βαρύ και δυσανάλογο.

Ο τρίτος άξονας απορρέει ουσιαστικά ακριβώς από την μεσαία τάξη, διότι έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική αναγέννηση με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της πραγματικής Οικονομίας.

Όλα αυτά δεν θα είναι αρκετά όμως, εάν δεν προωθηθεί με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις η Διαφάνεια στον Δημόσιο Βίο και δεν εδραιωθεί η Ασφάλεια, ως προϋπόθεση για την Ευημερία και την Ανάπτυξη. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής).

Οι καιροί άλλαξαν και πρέπει να κάνουμε κάτι νέο, εάν θέλουμε κάτι νέο. Απαιτούν ένωση δυνάμεων τόσο για την συνέχιση του έργου αποκατάστασης των κοινωνικών αδικιών, της κανονικότητας και της ανάπτυξης, το οποίο ξεκίνησε μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όσο και για την αναχαίτιση των ακραίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η Νέα Ελληνική Ορμή, συνεπής στις Αρχές και τις Αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξής της, συνεχίζει δυναμικά και απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που οραματίζονται μια διαφορετική Ελλάδα, να ενώσουμε δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρίκαλα: Δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Βουλευτίνα της ΝΔ ζήτησε επιβολή προστίμων στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό

Κατ. Παπακώστα: Επιβάλλεται η ενεργοποίηση των πολιτικών για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η Κατ. Παπακώστα εξηγεί γιατί ο Βαρβιτσιώτης έστειλε επιστολή στους Σκοπιανούς

Κατ. Παπακώστα: Ο Μητσοτάκης να προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς τι ΕΥΠ θέλει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...