Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συνέβη την Τετάρτη στο Καστελόριζο και τα ψέμματα του καθεστώτος Ερντογάν

Τι συνέβη την Τετάρτη στο Καστελόριζο και τα ψέμματα του καθεστώτος Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει και… το χάνει. Και όπως κάθε απελπισμένος τύραννος, καταφεύγει στην προπαγάνδα και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news).

Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα «σκάσει» η διάσπαση στο ισλαμικό κόμμα AKP που πιθανόν να οδηγήσει την Τουρκία σε πρόωρες εκλογές.

Με τη δημοτικότητά του να πέφτει και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να ενισχύεται καθημερινά, δεν αισθάνεται σταθερός στον ψευδοσουλτανικό θρόνο του.

Όπως γράφει και το HellasJournal, συνεχίζει το παιχνίδι της άθλιας προπαγάνδας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων η Τουρκία προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις κυρίως για εσωτερική κατανάλωση του κλυδωνιζόμενου Ερντογάν, που βλέπει να χάνει τη λαϊκή υποστήριξη με ταχείς ρυθμούς.

Στη ρητορική των fake news, μόλις δύο ημέρες μετά το fake video του Τούρκου υπουργού Άμυνας πάνω από το Αιγαίο, η Τουρκία μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφέρει πως οι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου κοντά σε θερμό επεισόδιο.

Ωστόσο, ούτε το τουρκικό ούτε το ελληνικό ναυτικό εμφανίστηκαν στην περιοχή στο Λύκιο Πέλαγος, νότια του Καστελόριζου, που οι δύο χώρες κήρυξαν Navtex για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων αυτό αποτελεί πάγια τακτική της Άγκυρας όταν η Αθήνα επιλέγει να ανταπαντήσει με αντίστοιχες Navtex στις ενέργειες της Τουρκίας.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα κήρυξαν Navtex στην ίδια περιοχή, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, για ασκήσεις του ναυτικού τους με πραγματικά πυρά, δεν υπήρξε στην περιοχή καμία απολύτως κινητοποίηση.

Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Σαφάκ

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Πρόσεξε μην πλησιάσεις» γράφει ότι έφερε στο χείλος θερμού επεισοδίου η έκδοση δύο παράλληλων NAVTEX από το ελληνικό και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ταυτόχρονα για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε NAVTEX στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη NAVTEX από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση.

Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι είναι άκυρη η ελληνική NAVTEX.

Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το πολεμικό ναυτικό της αντέδρασε.

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ αν και στις 4 Σεπτεμβρίου ανέβηκε η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο «νότιο σύνορο της Γαλάζιας Πατρίδας», τελικά η Αθήνα δεν τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...