Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Έβρο ο Παναγιωτόπουλος: «Είστε οι φρουροί στα τείχη μας»

Στον Έβρο ο Παναγιωτόπουλος: «Είστε οι φρουροί στα τείχη μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, επισκέφθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου.

Αρχικά, ο Υπουργός μετέβη στην 135 Πτέρυγα Μάχης (135 ΠΜ) στη Σκύρο, όπου συνoμίλησε κι αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (Readiness).

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το ραντάρ της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (7η ΜΣΕΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σκύρου (ΝΑΣΣΚΥ).

Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη με ελικόπτερο στη Φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος» στο Βόρειο Αιγαίο, όπου αντήλλαξε ευχές με το πλήρωμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη στη Λήμνο, όπου επισκέφθηκε τα Αεροσκάφη Επιφυλακής (Readiness) της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), την 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (8η ΜΣΕΠ), την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου (ΝΑΣ.ΛΗ).

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο υπάγεται στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ», όπου συνομίλησε κι αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό.

Τι δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «1», ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στο Ε.Φ. 1 του 503 Τάγματος Πεζικού στις Καστανιές Έβρου, στο βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

»Μαζί με τη Στρατιωτική Ηγεσία είχαμε τη χαρά από το πρωί να κάνουμε μία περιοδεία στο Βόρειο Αιγαίο.

»Πήγαμε στη Σκύρο και στη Λήμνο, όπου επισκεφθήκαμε τις Μονάδες Readiness με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ακολούθως ήρθαμε εδώ στον Έβρο, όπου είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο κάθε μέρα – και σε μία καθημερινή κατάσταση με αρκετές εντάσεις και συνεχείς πιέσεις – ανταπεξέρχεται στο καθήκον του και είναι στην ουσία οι φρουροί στα τείχη μας.

»Τους ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνουν, που τελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να κάνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να νιώθουν ασφαλείς.

»Και αυτό, το αισθάνεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, οποιοσδήποτε, όταν έρχεται εδώ, στα σύνορα στον Έβρο.

»Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και από τον Αστυνομικό Διευθυντή για την πορεία της επιτήρησης των συνόρων από τα μεικτά σχήματα Στρατού και Αστυνομίας που κάνουν τις περιπόλους κατά μήκος των συνόρων, να διαπιστώσω τον άρτιο εξοπλισμό σε υλικοτεχνικά μέσα επιτήρησης – και εδώ από το Φυλάκιο που παρατηρεί τις κινήσεις κατά μήκος των χερσαίων συνόρων του Έβρου – και όλο αυτό ήταν μία εξαιρετικά κατατοπιστική, διδακτική και τιμητική θα έλεγα εμπειρία για εμένα.

»Η δική μας αποστολή, ως Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία, είναι να εξασφαλίσουμε στους άνδρες και τις γυναίκες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ευχέρειες για να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους.

»Αυτό έχει να κάνει και με παρεμβάσεις που κάνουμε με την επάρκεια και την αναβάθμιση των εξοπλισμών, των οπλικών συστημάτων, αλλά και με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νίκος Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...