Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντροπή! Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ “καλύπτει” την Ρεπούση

Ντροπή! Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ “καλύπτει” την Ρεπούση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκαλεί την ελληνική κοινή γνώμη και τη μνήμη των εκατομμύρια νεκρών μας ο Χρ. Μαχαίρας της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος εμφανιζόμενος στην «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ, ενώ είπε αρχικά για το θέμα της παρέμβασης των 38 βουλευτών της ΝΔ, ότι “…θα πρέπει να δούμε με μεγάλη προσοχή το θέμα. Θεωρώ ότι ζητήματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψηφοσυλλεκτικές οπτικές.

Στη χώρα μας πρόβλημα άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων δεν υπάρχει. Υπάρχει, αντιθέτως, το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της έκρηξης ρατσιστικών και νεοναζιστικών πρακτικών από το χώρο που αρνείται το ολοκαύτωμα και επενδύει στον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε. Δεν το γνωρίζουν οι 38 βουλευτές της ΝΔ; Το γνωρίζουν, αλλά με τη στάση τους μας πείθουν ότι θέλουν να κολακέψουν συγκεκριμένες μερίδες του εκλογικού σώματος”, στη συνέχεια ο ίδιος, αναφερόμενος στις απόψεις της Μαρίας Ρεπούση, είπε:

“…η κυρία Ρεπούση είναι μόνιμος στόχος διαφόρων κύκλων, που αποσιωπούν ή παραχαράζουν τι ακριβώς υποστηρίζει. Η θέση της δεν έχει καμία σχέση με άρνηση του ιστορικού γεγονότος του διωγμού και της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Όπως συμβαίνει και με ορισμένους άλλους ιστορικούς, θέτει το ερώτημα αν στην περίπτωση των Ποντίων συγκροτείται νομικά η έννοια της γενοκτονίας”.

Δηλαδή, αποδέχεται ότι νομικά δεν συγκροτείται η έννοια της γενοκτονίας των Ποντίων και καλύπτει πλήρως τη Μαρία Ρεπούση. Θαυμάστε τον! Και μην ξεχάσετε να τους ξαναψηφίσετε, όσοι τους ψηφίζετε! Και να μας πείτε κύριε Μαχαίρα, στα πόσα εκατομμύρια νεκρούς αποδέχεστε τη γενοκτονία;

Ενημερωτικά:

Τον Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων, και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

«ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη).»

Οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πως υπήρξε γενοκτονία και τοποθετούν επισήμως το θάνατο των Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού ή άλλων κοινωνικών αναταράξεων.

Προφανώς η κυρία Ρεπούση και η ΔΗΜΑΡ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη γραμμή της Τουρκίας. Νομίζουμε ότι πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτούς τους τύπους και να διερευνήσει εις βάθος τι συμβαίνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...