Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζανακόπουλος τα «έχωσε» στον Γεωργιάδη για το Ελληνικό

Ο Τζανακόπουλος τα «έχωσε» στον Γεωργιάδη για το Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρέμβασή του στη Βουλή.

«Ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανώς πιεσμένος από τις δηλώσεις του σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και από τον ντόρο που έχει δημιουργήσει, αλλά και από την οργή της ελληνικής κοινωνίας προς το πρόσωπό του, γιατί με τη συνήθη προπέτειά του βγήκε πριν από λίγες μέρες και μας είπε ότι η προστασία από τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας είναι ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εξαιτίας του τεράστιου χρέους που δημιούργησε για τη χώρα η παράταξή του, την οποία βέβαια τότε έβριζε, το 2009, γιατί δεν ήταν ακόμα παράταξή του, αλλά στη συνέχεια άρχισε να αγαπά γιατί έγινε η παράταξή του.

»Άφησε λοιπόν ένα χρέος 300 δισ. ευρώ πράγμα το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, έχει επιβαρύνει πάρα πολύ τους Έλληνες πολίτες και ακριβώς επειδή ο κ. Γεωργιάδης αδυνατεί να το αναγνωρίσει αυτό και θεωρεί την προστασία από τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας ως ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία, ήρθε εδώ για να δώσει μια παράσταση, να ενισχύσει το ημι-αρχηγικό του προφίλ στο εσωτερικό της ΝΔ και να μας μιλήσει για την Ελλάδα που ονειρεύεται».

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «στη συνήθη όμως προπέτεια και αμετροέπειά του, ο κ. Γεωργιάδης έπεσε στη παγίδα.

»Του ξέφυγε η πραγματική καθοδηγητική ιδέα πίσω από την τροπολογία για το Ελληνικό.

»Επειδή ακριβώς έχει διαψευστεί πάρα πολλές συνεχόμενες φορές σε σχέση με το πότε θα μπουν αυτές οι ρημάδες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, μας έλεγε λίγο πριν τις εκλογές ότι “σε επτά μέρες, εγώ επειδή είμαι ο Γεωργιάδης ο καλύτερος από όλους, θα τις έχω ρίξει μέσα τις μπουλντόζες και θα έχουν τελειώσει όλα”.

»Πέρασαν οι επτά μέρες, οι επτά μέρες έγιναν τον Σεπτέμβρη, ο Σεπτέμβρης έγινε το τέλος του 2019, το τέλος του 2019 έγινε το τέλος του 2020.

»Προφανώς βλέπει ότι η πραγματική πολιτική και η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στη τηλεόραση, όπου μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, όπως θέλει και με τον τρόπο που θέλει.

»Έρχεται λοιπόν σήμερα ο κ. Γεωργιάδης και μας λέει για την καθοδηγητική του ιδέα πίσω από αυτή τη τροπολογία: να μπούνε πέντε μπουλντόζες, να ρίξουν δύο αυθαίρετα, να πάρουμε τρεις φωτογραφίες και να αναδείξουμε στην ελληνική κοινή γνώμη και στους επενδυτές ότι ξεκίνησαν τα έργα για το Ελληνικό».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει η ΝΔ αυτά τα πράγματα.

»Ξέρετε τι θυμίζουν; Πηγαίνετε στο εργατικό κέντρο της Κορίνθου κ. Γεωργιάδη και ρωτήστε τους εργαζόμενους εκεί που τους είχαν φωνάξει το 2012 -2013 για τον δρόμο Κορίνθου – Πατρών.

»Είχε πάρει ο αγαπημένος σας κ. Σαμαράς τις μπουλντόζες, τις είχε βάλει εκεί, έφερε τους εργαζόμενους, τραβούσε φωτογραφίες και μετά, με το που έφυγε ο κ. Σαμαράς, έφυγαν και οι μπουλντόζες και οι εργαζόμενοι.

»Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και πάρτε το χαμπάρι.

»Είστε υπουργός πια και καλό είναι να φέρεστε σαν υπουργός» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε ότι «είναι προφανές ότι επειδή δεν μπορείτε κ. Γεωργιάδη να μοιράσετε δυο γαϊδάρων άχυρα, επειδή δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλύσετε ούτε την παραμικρή ένταση με τις τοπικές κοινωνίες, με τις διαφορετικές απόψεις μες τη κοινωνία, με τα πράγματα που πρέπει μια κυβέρνηση να ασχολείται -φάνηκε εξάλλου και στο ποδόσφαιρο το πόσο επιτυχημένοι είστε ως προς τις διαμεσολαβήσεις στις διενέξεις και να σας δώσουμε και συγχαρητήρια για αυτό- ήρθατε εδώ σαν να είστε σε καφετέρια για να μας πείτε για τις συνομιλίες σας με τον Δήμαρχο».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «για άλλη μια φορά ανακαλύψατε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια με σας.

»Διαβάσατε όμως μια διάταξη κ. Γεωργιάδη, η οποία λέει ότι τάσσεται προθεσμία 60 ημερών στον Δήμο.

»Έχετε προθεσμία στη τροπολογία που βάζετε; Καμία προθεσμία δεν έχετε.

»Πρώτον, μεταφέρετε την αρμοδιότητα απευθείας. Δεύτερον, δεν καταλύεται με τη τροπολογία αυτή η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, διότι η αρμοδιότητα δεν περνά από ΟΤΑ στη κεντρική κυβέρνηση, όπως κάνετε εδώ.

»Επομένως, αυτά μπορείτε να τα λέτε στους φίλους σας δημοσιογράφους, αλλά όταν έρχεστε να μιλήσετε σε ανθρώπους οι οποίοι και γράμματα ξέρουν και νομικά ξέρουν, καλό είναι να είστε πιο προσεκτικός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...