Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρασκηνιακές διεργασίες για Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρασκηνιακές διεργασίες για Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη εξέλιξη είναι έντονες παρασκηνιακές πολιτικές διεργασίες που σκοπό έχουν να οδηγήσουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για μια σειρά από λόγους, την προσφορότερη επιλογή ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στο ύπατο αξίωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον ως «σταθερά» στον πολιτικό του σχεδιασμό την πρόταση προς τον κ. Κουβέλη και μένει σταδιακά να οικοδομηθούν τα βήματα ώστε αυτή να είναι δυνατόν να έχει θετική ανταπόκριση.

Τα βήματα δεν είναι άλλα από την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης, τα οποία ο πρωθυπουργός εκφράζει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όπως αναφέρεται, εάν η Αθήνα διασφαλίσει αυτήν τη μεγάλη στροφή οριστικής εξόδου από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση να κατευθυνθεί στο ύπατο αξίωμα.

Εξάλλου, από τους Σαμαρά Βενιζέλο δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι η ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι πλέον κάθετη στο ότι θα αρνηθεί να συμπράξει στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά συνδέει τη στάση της με το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που θα επικρατεί όταν θα δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες, δηλαδή στις αρχές του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πάρτι της «Woke ατζέντας» με την «αυλή του Μαξίμου» και ΛΟΑΤΚΙ

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Σαμαράς: «”Ομοφοβικός” κι ο Ράμφος;» – «Δεν είναι “μεταρρύθμιση” η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...