ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο, Παρθενώνας,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
H EE εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο να απαντήσει στο αίτημα της Ελλάδας για τα ελγίνεια μάρμαρα ως όρο για να υπάρξει εμπορική συμφωνία μετά το Brexit, σύμφωνα με σχετικό draft, υποστηρίζει δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ΕΕ φέρεται να έχει προσθέσει στο έγγραφο αναφορά στο θέμα των πολιτιστικών αντικειμένων και σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg αυτή η αναφορά λαμβάνεται ως άμεσα παραπομπή στο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, Έλληνας αξιωματούχος αρνήθηκε ότι έχουν έτσι τα πράγματα και σημείωσε ότι η αναφορά αυτή δεν αφορά το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ωστόσο, η παράγραφος εισήχθη στο κείμενο επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί βασικό τόπο προορισμού προϊόντων αρχαιοκαπηλίας, μετά από πρόταση που υποστηρίχθηκε από Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο.
Δεν αφορά δηλαδή συγκεκριμένα τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο αλλά γενικότερα προϊόντα αρχαιοκαπηλείας.
«Η θέση της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών είναι πάγια, και αυτό αποτελεί θέμα των δύο χωρών», σχολίασε η διπλωματική πηγή.
























































