Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή κριτική Κοτζιά στο πολιτικό έλλειμμα που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή

Σκληρή κριτική Κοτζιά στο πολιτικό έλλειμμα που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς,

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Κίνησης Ιδεών και Δράσης Πράττω, της οποίας ηγείται.

Ο Νίκος Κοτζιάς άσκησε επίσης κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα, αναδεικνύοντας το πολιτικό έλλειμμα που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Για τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι υποφέρει κάτω από τις αντιφάσεις και τις εσωτερικές αντιθέσεις, ενώ η φθορά της είναι ταχύτερη του αναμενόμενου και μέσα σε μισό χρόνο η νίκη της, φαίνεται ως κάτι που συνέβη στο μακρινό παρελθόν.

Η πολιτική της είναι ένας συνδυασμός νεοφιλελευθερισμού και αυταρχισμού, συμπλήρωσε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι η λαϊκή πτέρυγα της ΝΔ βρίσκεται σε υποχώρηση, σε αντίθεση με την σκληρή δεξιά.

Ενώ από τη μια πλευρά δεν έχει εξωτερική πολιτική, στην εσωτερική πολιτική δεν κάνει διάλογο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ έχει ξεγυμνωθεί από την αρχική προπαγάνδα περί επιτελικού σχεδίου «εξαιρετικής» προετοιμασίας για να κυβερνήσει.

Η μόνη, ως φαίνεται, προετοιμασία που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία ήταν η εκ νέου σκληρή λεηλασία του κράτους και η διασφάλιση θέσεων για τους εκλεκτούς της.

Αυτό είναι και το μόνο στοιχείο «επιστροφής στην κανονικότητα».

Εκείνο που ξάφνιασε όλους, συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς, ήταν η ανικανότητα που επέδειξε τόσο γρήγορα η ΝΔ σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, καθώς και ο τρόπος που ξεφτιλίζει τους θεσμούς, όπως αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπροσθέτως η ΝΔ φαίνεται να έχει απώλειες τόσο από τα εθνικά θέματα, όσο και από το προσφυγικό και την διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων

Εμβαθύνοντας ο πρώην ΥΠΕΞ, σημείωσε ότι μεγαλώνουν εντός της ΝΔ και οι προσωπικές διαφορές και οι αντιπαραθέσεις επικαλυμμένες με ιδεολογικά σχήματα, ιδιαίτερα ως προς τα εθνικά.

Αυτές οι αντιθέσεις εκφράζουν και τα αδιέξοδα μιας ΝΔ που αποδείχτηκε ότι δεν είχε πρόγραμμα, αλλά μόνο τη στήριξη των ΜΜΕ.

Είχαμε προβλέψει, συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς, ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη όλη την Ολιγαρχία.

Όσο μάζευε από το λαό για να τα «Αποδώσει» σε αυτήν, την είχε ενωμένη.

Μόλις άρχισε η μοιρασιά όμως (π.χ. Ελληνικό) βγήκαν στην επιφάνεια οι ισχυρές αντιθέσεις διαφορετικών μερίδων της.

Αναφερόμενος στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης σημείωσε ότι είναι στη πραγματικότητα στήριγμα της ΝΔ.

Ψηφίζει όλη την οικονομική και κοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ στηρίζει κάθε αυταρχικό μέτρο και συμπεριφορά της.

Επιδιώκει αφενός κέρδη από τη φθορά της ΝΔ αφετέρου να αποτρέπει αυτά να πάνε αριστερά.

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του ΜΕΡΑ25, δήλωσε ότι του κάνει μεγάλη εντύπωση, καθώς κυριότερος στόχος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως η ΝΔ.

Ακόμα και αν ήταν κεντρώο κόμμα θα κινείτο διαφορετικά, σημείωσε, συμπληρώνοντας, πως δεν κατανοεί πολλά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ διακρίνεται για έναν ισχυρότατο οικονομισμό.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το κυριότερο πρόβλημα του είναι ότι άνοιξε τις γραμμές του όχι μόνο για τον κόσμο που τον υποστήριξε ως κυβέρνηση, αλλά και για ανθρώπους που αντιπάλεψαν, ως καλοί κληρονόμοι του σημιτισμού, την «πρώτη φορά» αριστερά στην κυβέρνηση, με μανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο πρώην ΥΠΕΞ, έκανε ένα σημαντικό λάθος μετά τη συμφωνία των Πρεσπών: υποτίμησε την εξωτερική πολιτική και τη σημασία των εθνικών ζητημάτων.

Θεώρησε ότι μετά τις εκλογές το μέτωπο διαμάχης με τη ΝΔ θα ήταν τα οικονομικά. Ουδέν άλλο μεγαλύτερο λάθος.

Από το καλοκαίρι τα κύρια θέματα ήταν τα εθνικά και το προσφυγικό.

Ο νεοσημιτισμός, που έχει εγκατασταθεί στο κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά συστηματικά τα εθνικά θέματα και τον πατριωτισμό που πάντα χαρακτήρισε την αριστερά όταν προχωρούσε στη διαμόρφωση μαζικού κινήματος, συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει τμήμα των λαϊκών στρωμάτων που αποσυνδέεται από τη ΝΔ και αυτό είναι πρόβλημα.

«Ο εσωτερικός ανταγωνισμός έχει κυριαρχήσει, έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο. Τα οργανωτικά πρέπει να εξυπηρετούν την πολιτική, και όχι αντίστροφα» σημείωσε.

Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ο Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε ότι ορισμένοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό ο Μητσοτάκης να πάει σύντομα σε διπλές εκλογές.

Αν το επιλέξει σίγουρα θα πάει για κάποιο εθνικό θέμα, αλλά η σύμπλευση της αντιπολίτευσης μαζί του δεν αφήνει αυτή τη στιγμή πολλά περιθώρια δικαιολόγησης μιας τέτοιας επιλογής.

Αν πάει, συνέχισε, θα επιδιώξει να στριμώξει την αριστερά με πρόταση για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και να πάει αμέσως μετά σε εκλογές με την κατηγορία ότι η αριστερά απέρριψε αυτή την ενότητα, συμπλήρωσε ο ηγέτης του Πράττω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοτζιάς: Ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού

Νίκος Κοτζιάς: «Τουρκικά Πανεπιστήμια θα ανοίξουν παραρτήματα στη Θράκη»

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

Επιστολή Κασσελάκη στον Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου

Ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποιεί για παιχνίδι στη σκακιέρα του Αιγαίου εις βάρος της Ελλάδας – «Έχουν παρέμβει και δύο επιχειρηματίες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...