Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Panhellenic Post: Ο Μητσοτάκης κατεδαφίζει τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού

Panhellenic Post: Ο Μητσοτάκης κατεδαφίζει τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), σε απλή διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), με επικεφαλής διπλωματικό υπάλληλο, ο οποίος, όμως, θα έχει ως μία από τις πολλές ασχολίες του –και όχι την πρώτη– και τον απόδημο ελληνισμό, περιλαμβάνει το προσχέδιο Νόμου για τον νέο οργανισμό του Υπουργείου, το οποίο έχει διανεμηθεί σε αρμόδιους υπαλλήλους όλων των διευθύνσεων του Υπουργείου, ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους, γράφει το ομογενειακό Panhellenic Post και τονίζει:

«Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση σε βάρος του Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος προσδοκούσε τη δημιουργία ομώνυμου Υπουργείου, και, αντί αυτού, έρχεται να βιώσει τώρα (εάν ισχύσουν τα διαλαμβανόμενα στο προσχέδιο Νόμου) την πλήρη απαξίωσή του]».

To Panhellenic Post προειδοποιεί ότι, μία περίπου συνήθης διαδικασία μετασχηματισμού του Οργανισμού ενός Υπουργείου –στην περίπτωση του Υπουργείου Εξωτερικών- τείνει να προσλάβει μορφή που θα πλήξει ευθέως τις σχέσεις μητροπολιτικού κράτους – απόδημου ελληνισμού και, μάλιστα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Η πρώτη φορά αφορούσε στον αποκλεισμό άνω του 70% των Αποδήμων Ελλήνων από την διευκόλυνση της συμμετοχής τους στις ελληνικές εκλογές, με ψήφο από το εξωτερικό.

Η εξέλιξη αυτή, συνάντησε ήδη την πρώτη αντίδραση από πλευράς του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) το οποίο, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «μεθοδεύει την κατάργηση της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)».

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ.:

«Συγκεκριμένα σε προσχέδιο Νόμου για τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, περιλαμβάνεται διάταξη που υποβαθμίζει τη Γενική Γραμματεία σε απλή διεύθυνση του Υπουργείου.

»Ως φαίνεται, η ΝΔ θεωρεί ως ήσσονος σημασίας το μόνο θεσμικό όργανο της Πολιτείας που έχει αποκλειστική αναφορά στους Έλληνες της Διασποράς (sic).

»Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δικαίωμα ψήφου στους Απόδημους, που επί χρόνια προτείναμε και πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους.

»Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει αυτά τα απαράδεκτα σχέδια.

»Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει τους Απόδημους Έλληνες με τον σεβασμό που τους αξίζει, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.

»Και αυτό είχε εξασφαλιστεί με τους θεσμούς και τις δομές που δημιούργησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

»Η κατεδάφισή τους από την ΝΔ, μόνο ζημιά θα προκαλέσει στη σχέση μας με τον απανταχού Ελληνισμό».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Panhellenic Post, από αξιόπιστες πηγές, το άρθρο 86 του Προσχεδίου αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και προέρχεται από τη συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας, Προξενικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Θα προΐσταται Μόνιμος Υπάλληλος του Διπλωματικού Κλάδου που θα φέρει το πρεσβευτικό βαθμό, ή Μετακλητός Γραμματέας με βαθμό 1ο των Ειδικών Θέσεων οριζόμενος με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του Υπουργού των Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ΓΓΑΕ & ΔΔ, (θα) εποπτεύει και τους εξής φορείς: Ελληνική Επιτροπή UNESCO (!), Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, Διοίκηση του Αγίου Όρους (!!) ενώ θα συνεργάζεται και με την Υπηρεσία Συντονισμού και τη Διεύθυνση Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΥΠΕΞ για την έκδοση σχεδίων κλπ. κλπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...