Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Χαιρετίζουμε τη στάση της απέναντι στην Τουρκία

ΗΠΑ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Χαιρετίζουμε τη στάση της απέναντι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στήριξη των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο διαβεβαιώνει ότι παραμένει απρόσκοπτα επικεντρωμένο στη διασφάλιση των στρατηγικών στόχων της Ουάσιγκτον στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει την Ανατολική Μεσόγειο ως μια σημαντική στρατηγικά περιοχή και δεσμευόμαστε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι και επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής προς όφελος των Ηνωμένων Πολιτειών, των Συμμάχων μας και των εταίρων μας», σημειώνει το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε από την διευθύντρια του Τμήματος Νοτίων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαρία Όλσον, σε απαντητική επιστολή που εστάλη στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο.

Είχε προηγηθεί γράμμα του Ινστιτούτου στον Μάικ Πομπέο, στο οποίο η ελληνοαμερικανική οργάνωση είχε εκφράσει την ανησυχία ότι η προσοχή της διεθνούς κοινότητας θα αποσπαστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν θα παραμείνει επικεντρωμένη στην «τάση της Τουρκίας να προκαλεί αστάθεια στην περιοχή».

Στην απάντηση της, η κ. Όλσον επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν βαθιά τον περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, λέγοντας ότι η υποστήριξη που παρείχε η Αθήνα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί παράδειγμα του εποικοδομητικού ηγετικού ρόλου που επιτελεί η χώρα μας στη περιοχή.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμμερίζονται την πεποίθηση ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να παραμείνει αγκυροβολημένη στα δυτικά θεσμικά όργανα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την στάση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη απέναντι στη Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν δράσεις που μειώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να αποφύγουν προκλητικές δραστηριότητες», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαριγκάκης, ευχαρίστησε την κ. Όλσον για την άμεση ανταπόκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανησυχία που εξέφρασε το Ινστιτούτο για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Παρόλα όμως αυτά, τόνισε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πρέπει να κληθεί για να αποφύγει τις προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...