Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπακογιάννη: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας – Ο Ερντογάν χάνει τη δημοτικότητα του

Μπακογιάννη: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας – Ο Ερντογάν χάνει τη δημοτικότητα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις βασικές πτυχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την προοπτική τους, στη σκιά της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στον Έβρο,αναφέρθηκε διεξοδικά η πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ιδεών.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση πως η εικόνα σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ανησυχητική και επισήμανε ότι η Τουρκία συντηρεί την ένταση σκοπίμως διότι πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση, σημειώνοντας δε ότι δεν ήταν τυχαία τα επεισόδια στον Έβρο και οι πρόσφατες δηλώσεις των Τούρκων υπουργών Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Εστιάζοντας περαιτέρω στον Έβρο, η κ. Μπακογιάννη κατέδειξε πως η στρατηγική του Ερντογάν τού γύρισε μπούμερανγκ.

«Είχε στόχο να δημιουργήσει αναστάτωση στην Ελλάδα και να εκβιάσει την Ευρώπη.

»Βρέθηκε απέναντι σε μια Ευρώπη η οποία στήριξε την Ελλάδα.

»Και αυτό εξελήφθη ως μια ήττα από την τουρκική πολιτική ηγεσία» εξήγησε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος την ανάλυσή της, η βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι τελικά ο Τούρκος Πρόεδρος θα υποχρεωθεί να στραφεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προς την Ευρώπη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και την οικονομία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα αναγκαστεί να στραφεί στην Ευρώπη.

«Αυτή η συμφωνία πακέτο Ευρώπης- Τουρκίας, την οποία πρέπει να επιδιώξουμε εμείς να κάνει η Ευρώπη με την Τουρκία, πρέπει να περιλαμβάνει εκτός από το μεταναστευτικό και την οικονομική συνεργασία και τα θέματα ασφάλειας και να φέρει την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» προσδιόρισε με σαφήνεια.

Εξίσου, προέταξε πως η Ελλάδα πρέπει να εντάξει αυτή τη στρατηγική της σε μια συνολική ευρωπαϊκή στρατηγική και ότι ίσως αυτή τη στιγμή να είναι η καλύτερη ευκαιρία να ακολουθήσει η Ελλάδα αυτή τη στρατηγική και να εντάξει τις ελληνικές θέσεις μέσα στους ευρωπαϊκούς στόχους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε την άποψη ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο πρέπει να προηγηθεί των όποιων άλλων συμφωνιών.

Αναφορικά με τη σύναψη σχετικής συμφωνίας και με την Τουρκία, η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «πρέπει να βασιστούμε στο διεθνές δίκαιο και να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα modus operandi», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι στη φάση αυτή απέχουμε πάρα πολύ από αυτό.

Περαιτέρω σκιαγραφώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Τουρκία, είπε πως «η κρίση του κορωνοϊού βρήκε την Τουρκία σε ήδη αρκετά βεβαρημένη οικονομική κατάσταση» και της δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παρατήρησε πως για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου πέφτει καθημερινά, ότι πάνω από 60% των νέων Τούρκων δηλώνουν ευθέως ότι δεν εμπιστεύονται τον Ταγίπ Ερντογάν και καταγράφεται από τα εσωτερικά του κόμματος του μία δύναμη της οποίος ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...