Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσιαλος: Πείραμα για τον Σεπτέμβριο το άνοιγμα σχολείων

Μόσιαλος: Πείραμα για τον Σεπτέμβριο το άνοιγμα σχολείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλες οι έγκυρες έρευνες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες που προκρίθηκε συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση της διασποράς του ιού, δήλωσε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, επιβεβαιώνοντας πως και ο ίδιος στην αρχή της επιδημίας ζητούσε επιτακτικά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Σε συνδυασμό με άλλα περιοριστικά μέτρα, η συγκεκριμένη απόφαση είχε θετικό αντίκτυπο και στην Ελλάδα, προσέθεσε ο Η. Μόσιαλος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς θεσμούς για τον κορονοϊό, επανέλαβε πως στο παρελθόν είχε υποστηρίξει τόσο το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, όσο την πρόληψη για μαθητές που είτε ανήκουν είτε συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Περνώντας στην ανάλυση της παρούσας κατάστασης, ο καθηγητής δήλωσε πως από τη μία πλευρά υπάρχουν χώρες που κρατούν κλειστά τα σχολεία, όπως η Ιταλία, η Κορέα, η Μ. Βρετανία ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι χώρες που προχωρούν σε επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως η Γαλλία, Γερμανία, η Ελλάδα, η Νορβηγία κ.α.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή, προχωρά σε μια μέση λύση και μια συντηρητική εκδοχή του νορβηγικού μοντέλου.

Η όποια απόφαση για τις τάξεις του δημοτικού και των νηπιαγωγείων θα ληφθεί τον Ιούνιο, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τον αντίκτυπο του ανοίγματος των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

«Το 60% των μαθητών δεν επιστρέφει στις αίθουσες», ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα παρακολουθούν εκ περιτροπής τα μαθήματά τους.

«Εάν το δει κανείς ως ένα πείραμα για να προετοιμαστεί το εκπαιδευτικό σύστημα στο πώς θα γίνουν τα μαθήματα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μπορεί να το δει με θετικό τρόπο, αρκεί να κρατούνται όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν ανακοινώσει οι ειδικοί και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής».

Εν κατακλείδι, ο Η. Μόσιαλος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πιστά το μοντέλο άλλων χωρών, αλλά προχωρά σε μια συντηρητική εκδοχή της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...