Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για τον τουρισμό

Μίχαλος: Ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για τον τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι για την επεξεργασία του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο δίνονται πράγματι κίνητρα για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και μαρίνες, ενώ εκδίδονται και ειδικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, οι επιχειρήσεις οφείλουν να σεβαστούν τα υγειονομικά αυτά πρωτόκολλα, αλλά μέριμνα της Πολιτείας θα είναι να προωθήσει δέσμη μέτρων για την αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων που θα επιφέρουν τα πρωτόκολλα αυτά, αλλά και γενικότερα από τη βλάβη που σίγουρα θα υποστούν οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας λόγω της πανδημίας.

Εστιάζοντας στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Μίχαλος επανέφερε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για προγράμματα επιδότησης διακοπών για τους Έλληνες πολίτες, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επιχορήγηση των μισθών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα κληθούν να λειτουργήσουν εκ νέου.

Πρότεινε, ακόμη, να υπάρξει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του τουρισμού, αναδρομικά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και για όσο διαρκεί η κρίση.

Στο πλαίσιο της τόνωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, ο κ. Μίχαλος πρότεινε και την αύξηση του ποσοστού προκαταβολής των υφισταμένων επενδυτικών σχεδίων και την ένταξη του πληττόμενου τουριστικού κλάδου στις ειδικές διατάξεις του άρθρου 12 του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

ΕΞΩΤΙΚΟ Μαρακές: Η μεγαλύτερη έκπληξη!

Παύλος Γερουλάνος: Μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει περιουσία τού κόσμου, για να κάνει δωράκια σε φίλους;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...