Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρίγος: Η Τουρκία κάνει πόλεμο νεύρων – Προετοιμάζει το έδαφος για το τι θα συμβεί

Συρίγος: Η Τουρκία κάνει πόλεμο νεύρων – Προετοιμάζει το έδαφος για το τι θα συμβεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τις τουρκικές κινήσεις και τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Επεσήμανε τη σημασία της λέξης πρόθεση, καθώς η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και η δημοσίευση αφορά την επιθυμία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Τουρκίας να κάνει έρευνες σε περιοχές που εμπεριέχονται στην οριοθέτηση ΑΟΖ του τουρκολυβικού μνημονίου.

Θεωρώ ότι αυτό εντάσσεται μέσα σε έναν πόλεμο νεύρων που κάνει η τουρκική πλευρά προς την ελληνική, προετοιμάζοντας το έδαφος για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Συρίγος τόνισε ότι η θέση της Τουρκίας να προχωρήσουν οι έρευνες είναι δεδομένη και αυτό που έγινε είναι ένα ακόμη βήμα.

Τα δεδομένα όπως είπε δεν έχουν αλλάξει, ενώ τα σημεία που δημοσιεύθηκαν στο χάρτη είναι ήδη γνωστά από το τουρκολυβικό ψευδομνημόνιο και από τον χάρτη που έστειλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου του 2020.

«Μας προετοιμάζει ότι τους αμέσως επόμενους μήνες, θα στείλει σεισμογραφικά στην ευρύτερη περιοχή.

»Δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο», τόνισε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι θεωρεί πιο πιθανό να σταλούν προς το Καστελόριζο παρά προς την Κρήτη.

Για την ελληνική πλευρά, είπε ο κ. Συρίγος οι κινήσεις αυτές θεωρούνται παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα και περί τα τέλη Δεκεμβρίου στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Σχετικά με τις κυρώσεις που είχε ανακοινώσει η ΕΕ σε βάρος της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου, ο κ. Συρίγος είπε ότι «ελήφθησαν σε θεωρητικό επίπεδο αλλά όταν ήρθε η ώρα της εφαρμογής, επιβλήθησαν κάποιες αστείες κυρώσεις σε βάρος δύο προσώπων στη διοίκηση της τουρκικής κρατικής εταιρίας».

«Βλέπουμε ότι η ΕΕ προσεγγίζει την Τουρκία μόνο από πλευράς μεταναστευτικού.

»Αυτό είναι το κύριο θέμα που την ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα προσπαθεί να τα ξεπεράσει με μάλλον με άτσαλο και ήπιο τρόπο», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...