Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόρα και Μπάμπης ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο από τα 20 εκ. ευρώ

Ντόρα και Μπάμπης ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο από τα 20 εκ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές της ΝΔ ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Στην άποψη αυτή συντάχθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης την Παρασκευή από τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε να γίνουν γνωστά και τα ποσά της θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε ΜΜΕ.

«Η διαφάνεια, είναι όρος αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση της ΝΔ.

»Γι’ αυτό και δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα των 1.242 δικαιούχων της ενίσχυσης των 20 εκατομμυρίων» τόνισε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα δόθηκαν λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Εχθές προστέθηκαν στην θέση του Σταύρου Κελέτση και πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο νεοεκλεγείς βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Η κ. Μπακογιάννη χθες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν οι λίστες με τα ποσά στα ΜΜΕ διότι όλα αυτά απαιτούν απόλυτη διαφάνεια.

Αν κι αναφέρθηκε σε «λαθρόβια έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ» προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή Πάνου Σκουρλέτη που απάντησε ότι «Τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, Η ΑΥΓΗ και το ρ/δ Στο Κόκκινο. Θέλετε να τα κλείσετε;» στη συνέχεια για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» πρόσθεσε ότι:

«Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων μετά το τέλος της καμπάνιας θα σας δοθεί» είπε στον Πάνο Σκουρλέτη προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. θα δώσει στην δημοσιότητα που δώσαμε τα χρήματα.

»Εγώ θα δω τον κατάλογο με όλες τις χρηματοδοτήσεις και τότε θα κουβεντιάσουμε αν έπρεπε να πάρει, ο χ, ο ψ ή ο ω. Το βέβαιο είναι ότι η καμπάνια έπρεπε να πάει παντού».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Έχω δώσει πολλές μάχες γι αυτά ανύπαρκτα site, θέλω να δω την λίστα»

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, θύμισε ότι ανέκαθεν ασκούσε κριτική για αυτά τα «ανύπαρκτα πράγματα» εννοώντας τα site και συνέχισε λέγοντας «θέλω να την δω κι εγώ (λίστα) όπως θέλετε κι εσείς, όπως θέλει ο καθένας και σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι κρυφό. Η διαφάνεια είναι που κερδίζει πάντοτε».

Ερώτηση στην Κομισιόν

Στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των 20 εκ. ευρώ στα κανάλια.

Ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθύνει ερώτηση στην Κομισιόν, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Στη μακρά λίστα μέσων ενημέρωσης που επιδοτήθηκαν περιλαμβάνονται ανύπαρκτοι ή ανενεργοί ιστότοποι, που δεν συγκαταλέγονται στο σχετικό Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης».

Προσθέτει πως η διάθεση των κονδυλίων έγινε «μέσω εταιρείας που ανέλαβε – με απευθείας ανάθεση και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των δημοσίων συμβάσεων, και έναντι αμοιβής – την κατανομή της συνολικής δαπάνης της καμπάνιας».

Σύμφωνα με την λίστα των χρηματοδοτήσεων, τα χρήματα έχουν δοθεί σε ιστοτόπους, με άγνωστα κριτήρια.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η επιδότηση του σάιτ protieidisi.gr, που φαίνεται να δημιουργήθηκε… μαζί με την επιδότηση.

Ο μάνατζερ βρίσκεται στη λίστα και με το σαιτ, pokaliptikalive.gr, όπου αναρτώνται εκπομπές που παράγει σε τοπικής εμβέλειας κανάλια.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, που έχει αναδείξει το θέμα, στους επιδοτηθέντες βρίσκονται blogs, άγνωστου ιδιοκτήτη, sites που έχουν να ανανεωθούν από πέρυσι όπως το αγροτικό paragogi.net.

Ένα σαιτ, ονόματι argolikianaptiksi.gr, έχει πέσει, ενώ άλλα έχουν μηδενική επισκεψιμότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...