Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάππας: Σκάνδαλο Novartis ή σκευωρία – Η γελοιότητα που τους εκθέτει

Λάππας: Σκάνδαλο Novartis ή σκευωρία – Η γελοιότητα που τους εκθέτει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε δήλωση προχώρησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Επί χρόνια τονίζαμε, εμείς του Σύριζα και κάποιοι ερευνητές δημοσιογράφοι (π.χ. η κ. Παπαδάκου) ότι η υπόθεση Novartis συνιστά σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους και βάθους, αφού διέφθειρε βασικούς τομείς της πολιτικής και οικονομικής ζωής του ελληνικού κράτους, εκμαύλισε συνειδήσεις, υποβάθμισε συνειδητά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας με την αλόγιστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος υπέρ των «φίλων και των κολλητών», χρεοκόπησε τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δημόσια υγεία, ενώ κατέδειξε ότι υπάρχει διαφθορά κυρίως στην υγεία.

»Και ευτυχώς όσα δημόσια κατήγγειλε ο Σύριζα, άνθρωποι που υπηρέτησαν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα είχαν το θάρρος να τα επιβεβαιώσουν.

»Έτσι ο αείμνηστος Δημ. Κρεμαστινός κατήγγειλε σε ανύποπτο χρόνο ότι «η διαφθορά στην υγεία ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».

»Ο Λ. Ρακιντζής ότι «Η ύπαρξη διαφθοράς στην υγεία είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα και συνέβαλε στην απώλεια σημαντικών πόρων, και την επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών».

Η κα Μπακογιάννη το 2011 ότι «τα «πιράνχας» στην υγεία υπονομεύουν την οικονομία και την ευημερία της χώρας».

Ο Γ. Σούρλας (2013) ότι «η διαφθορά γενικά και ειδικά στην υγεία είναι αιτίες βίαιης εξέγερσης και εξελίξεων απρόβλεπτων και ολέθριων».

«Και είναι πλέον γνωστό από μελέτες ότι η έκταση της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, μαζί με τη διαφθορά στο χώρο των εξοπλιστικών οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας.

»Και η κοινωνία γνωρίζει στο σύνολό της ότι η διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας ήταν σε αστρονομικά επίπεδα, οι υπερτιμολογήσεις στον… ουρανό, χωρίς καμία θετική επίπτωση στη δημόσια Υγεία, το πάρτι που κανένας δεν ήθελε να χαλάσει και η φούσκα που κανένας δεν επιχείρησε να σπάσει επί χρόνια, ήταν φαινόμενα που ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, αλλά από κρατικούς παράγοντες με τις Εκθέσεις και τα Πορίσματά τους», υπογραμμίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Σπ. Λάππας προσθέτει ότι «μέσα στα χρόνια της κρίσης και της κατάρρευσης των αξιών, κάποιοι ανάλγητοι πλούτιζαν απομυζώντας τον ιδρώτα και τον κόπο των Ελλήνων πολιτών, και γι αυτό υπάρχουν κολοσσιαίες πολιτικές πρωτίστως ευθύνες που κανένας δεν έχει το θάρρος και το ανάστημα να αναλάβει».

«Σήμερα είναι μία πολύ καλή μέρα, είναι μία καθαρή νίκη όσων (κομμάτων, πολιτικών και δημοσιογράφων) μάτωσαν υπέρ της διαφάνειας και της αλήθειας για την καταδίκη της κατάρας της διαφθοράς που μαστίζει δεκαετίες τη χώρα μας, και είναι νίκη γιατί βάζει ταφόπλακα οριστικά και αμετάκλητα στο αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας και όχι σκανδάλου, αφού η ίδια η Νovartis ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι εφάρμοσε αθέμιτες και παράνομες πρακτικές για τη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων προς όφελος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των συμφερόντων της» υπογραμμίζει ο Σπύρος Λάππας.

Καταλήγοντας επισημαίανει ότι «ήταν πολλοί αυτοί που έθεσαν την υπογραφή τους σε αποφάσεις υπέρ της κατά τρόπο αναίσχυντο, επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και τους ασθενείς-ασφαλισμένους, και προκλητικό αφού την ίδια ώρα η χώρα χρεοκοπούσε από ανάλογες πρακτικές και οι έλληνες και ελληνίδες «μαδούσαν» τις σάρκες τους για επιβίωση».

«Ομολογεί λοιπόν η Νovartis και αναλαμβάνει να καταβάλει 310 εκατ. δολάρια για τις παράνομες αυτές πρακτικές της στην Ελλάδα.

»Το κράτος των ΗΠΑ δηλαδή δηλώνει ότι έχουν προσβληθεί βασικές δικαιϊκές αρχές από τη δράση της Novartis στην Ελλάδα, δηλαδή σε ένα ξένο κράτος.

»Και η Ελλάδα που είναι το θύμα των αθέμιτων πρακτικών του φαρμακευτικού κολοσσού; Θα έπρεπε σήμερα να γίνει σεισμός και να αρχίσει να συντάσσεται η αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της Νovartis.

»Έτσι η δικαίωση θα είναι ολοκληρωμένη. Και ας αφήσουμε τους “σκευωριούχους” στο κυνήγι του Παπαγγελόπουλου, που στο τέλος θα τους περιμένει μία ακόμα γελοιοποίηση, ανάλογη με αυτήν που σήμερα βιώνουν από την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis.

»Ας πρόσεχαν!» τονίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...