Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς εκπτώσεις για τη δημόσια υγεία

Χαρδαλιάς: Να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς εκπτώσεις για τη δημόσια υγεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επισκέφθηκε, μετά τη Ζάκυνθο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του οδοιπορικού του στα περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να συντονίσει τις προετοιμασίες ενόψει του «ανοίγματός» τους από την 1η Ιουλίου στις πτήσεις του εξωτερικού.

Ο υφυπουργός επεξήγησε όλες τις διαδικασίες που πρόκειται να γίνουν για την ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων, ενώ επισήμανε ότι στην Κέρκυρα θα τοποθετηθεί εξαμελές ειδικό κλιμάκιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, από νοσηλευτές και ιατρούς, συνεπικουρούμενο από την αστυνομία και την πυροσβεστική, που θα διεκπεραιώνει 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

«Θα είναι η ομάδα που θα “τρέξει” τα θέματα που αφορούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

»Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται κάθε μέρα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε όρους αντιπροσωπευτικότητας των δειγμάτων» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το συγκεκριμένο σύστημα, που θα ισχύσει σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, δημιουργήθηκε μέσα από ένα πρωτόκολλο κι έναν αλγόριθμο που έχει επεξεργαστεί ειδική επιστημονική ομάδα μαζί με τους επιδημιολόγους.

«Δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μία δύσκολη άσκηση, όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι στο ζήτημα της δημόσιας Yγείας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε για μεγάλα ρίσκα, ούτε για εκπτώσεις.

»Είναι η βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουμε τον τουρισμό με όρους απόλυτης δημόσια Υγείας» τόνισε ο υφυπουργός.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχθηκαν η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και οι τρεις δήμαρχοι του νησιού.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων.

«Προετοιμάζεται ο μηχανισμός, μικρές ή μεγάλες αρρυθμίες μπαίνουν στο τραπέζι, αυτές οι τεχνικές συσκέψεις έρχονται να βοηθήσουμε ώστε να λυθούν επιμέρους ζητήματα, έτσι ώστε την 1η Ιουλίου να ανοίξουμε με όρους ασφάλειας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στα ξενοδοχεία καραντίνας, είπε πως «είναι μία άσκηση που “τρέχει” αυτή τη στιγμή, και το υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα locations που αφορούν τα ξενοδοχεία καραντίνας».

Όσον αφορά στα νοσοκομεία καραντίνας, είπε ότι «το κράτος γενικά έχει και εναλλακτικές, ακόμη και σε περιοχές που μπορούν να τρέξουν διάφορα σενάρια».

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε ό,τι θέμα προκύψει για τα ζητήματα καραντίνας» είπε.

Όπως συμπλήρωσε, «όλο αυτό είναι μία άσκηση σε αχαρτογράφητα νερά, που μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται.

»Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να αφήσουμε συγκεκριμένη παρακαταθήκη στη χώρα, μέσα από μηχανισμούς και πλατφόρμες, όπως κάναμε την ιχνηλάτηση, όπως κάναμε τις καραντίνες, έτσι και τώρα, ανοίγοντας και τον τουρισμό, που θα μας κρατά πολύ ψηλά σε όρους ασφάλειας και δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...