Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ελβετικό δικαστήριο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα

Το ελβετικό δικαστήριο διαψεύδει τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Χρήστος Καλογρίτσας,

Πλήρη ανατροπή στους ισχυρισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου, δικηγόρου του Χρ. Καλογρίτσα, προκύπτει από την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αυγή», σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της πλευράς του εργολάβου ότι τα 3 εκατομμύρια είχαν δοθεί στον «Τοξότη» από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες, προκύπτει ότι η πλευρά Καλογρίτσα αναγνώριζε τον Οκτώβριο 2016 ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή και υλοποίηση κατασκευαστικού έργου στο Αμπού Ντάμπι, όπως προέβλεπε η συμφωνία.

Να επισημανθεί ότι ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016 ο Χρ. Καλογρίτσας είχε κηρυχθεί έκπτωτος από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και υπογραφή του Λ. Κρέτσου.

Επομένως, δεν θα μπορούσε η συναλλαγή μεταξύ της κατασκευαστικής εταιρείας του Χρ. Καλογρίτσα και της CCC να αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Τη 13η Οκτωβρίου 2016 ο κ. Μίχελ Σάαντ ζήτησε ενημέρωση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ρωτώντας τον κ. Γεώργιο Μπασιά αν η “Τοξότης” εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για το έργο και ζητώντας του σε θετική περίπτωση να απαντήσουν στο προηγούμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 4ης Οκτωβρίου 2016» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Και συνεχίζει: «Τη 14η Οκτωβρίου 2016 ο κ. Γεώργιος Μπασιάς απάντησε ότι η “Τοξότης” ενδιαφερόταν ακόμη για το ως άνω έργο και ότι εργαζόταν γι’ αυτό.

»Δήλωσε επίσης ότι η “Τοξότης” είχε επανεξετάσει και επανεκτιμήσει με την ομάδα εκτιμήσεών της και τους τοπικούς συνεργάτες της και επιβεβαίωσε ότι οι τιμές τους ήταν σωστές».

Μάλιστα, το διαιτητικό δικαστήριο καταλήγει στην απόφασή του ότι η πλευρά Καλογρίτσα, εφόσον ισχυρίζεται ότι «η συμφωνία είναι στην πραγματικότητα ψεύτικη συμφωνία και άρα άκυρη και ανίσχυρη, οφείλει να στοιχειοθετήσει τα περιστατικά που ενδεχομένως να οδηγήσουν το Διαιτητικό Δικαστήριο σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

»Εντούτοις, ισχυριζόμενη ότι η συμφωνία είναι ψεύτικη συμφωνία χωρίς κανένα αποδεικτικό, η αιτούσα δεν εκπλήρωσε τη σχετική με το βάρος της απόδειξης υποχρέωσή της.

»Κατά συνέπεια, η συμφωνία δεν μπορεί να θεωρηθεί άκυρη ψεύτικη συμφωνία κατά το εφαρμοστέο ελβετικό δίκαιο».

Με αυτή την απόφαση αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια της πλευράς Καλογρίτσα – Λοβέρδου να εμφανίσει τη συμφωνία με τη CCC ως ψευδή και «ασπίδα» για τη μεταφορά χρημάτων για την καταβολή προκαταβολής για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πέφτει στο κενό και με τη βούλα διεθνών δικαστικών Αρχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Παππάς απαντά στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: «Η δίκη αυτή ήταν πολιτική»

Το Ειδικό Δικαστήριο κήρυξε «ένοχο» τον Παππά ενώ η Εισαγγελέας είχε πει «αθώος» και αντικαταστάθηκε

Ειδικό Δικαστήριο: Πρωτοφανής ενέργεια της Προέδρου – Την έβαλε στη θέση της η Εισαγγελέας

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον Νίκο Παππά, λέει η εισαγγελέας

Δήλωση Νίκου Παππά: Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...