Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Κουτσούμπας: Στο αεροδρόμιο Αράξου γίνονται εργασίες αποθήκευσης πυρηνικών όπλων

Δημ. Κουτσούμπας: Στο αεροδρόμιο Αράξου γίνονται εργασίες αποθήκευσης πυρηνικών όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Πάτρα, επανέλαβε την άποψη ότι στο αεροδρόμιο του Αράξου, γίνονται εργασίες για αποθήκευση και πυρηνικών όπλων.

Είπε ο κ. Κουτσούμπας:

«Εδώ στον Άραξο, για παράδειγμα, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, χωρίς να διαψεύδεται, γίνονται εργασίες αποθήκευσης ειδικών όπλων –ανάμεσά τους και πυρηνικών- των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

»Αντίστοιχα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, φιλοξενείται από το 2014 η πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος”, όπου συνεκπαιδεύονται σε σενάρια βομβαρδισμών ελληνικά, αμερικάνικα και ισραηλινά αεροσκάφη.

»Αυτό είναι το μερτικό που πληρώνει η περιοχή σας σε αυτό που λέμε εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

»Οι βάσεις και οι υποδομές, όπως κατευθείαν εντάσσονται στον σχεδιασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έτσι κατευθείαν εντάσσονται και στο στόχαστρο των αντιπάλων τους.

»Αυτό άλλωστε το έχουν πει αξιωματούχοι του Ιράν, της Ρωσίας. Η εμπλοκή όμως στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σημαίνει και άλλα».

Αναφερόμενος στα ελληνοροτουρκικά ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε:

«Μέσα σ’ αυτόν τον “μύλο” των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, της οικονομικής και πολιτικό-στρατιωτικής αναμέτρησης μεγάλων και ξένων προς τους λαούς συμφερόντων, έχουν χωθεί και οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν στις δυο χώρες.

»Ο δικός τους στόχος είναι να αναβαθμίσουν τη θέση και τα κέρδη του κεφαλαίου.

»Ανταγωνίζονται για το ποια χώρα θα γίνει “κόμβος” ενέργειας.

»Αν θα περάσουν απ’ εδώ ή από εκεί οι αγωγοί ενέργειας.

»Αν θα κερδίσουν απ’ αυτό οι καπιταλιστές της μιας ή της άλλης πλευράς.

»Αυτό είχε “πυξίδα” η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

»Το ίδιο “άστρο” έχει οδηγό και η κυβέρνηση της ΝΔ.

»Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί, ούτε της Ελλάδας ούτε της Τουρκίας, ούτε κάποιας άλλης χώρας, τόσο από τις συναλλαγές, όσο και από τις συγκρούσεις των αστικών τάξεων.

»Αντίθετα, κινδυνεύουν τόσο από “θερμά επεισόδια” ή τις πιο γενικευμένες συγκρούσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας όσο κι από τις συμφωνίες άνευ αρχών, που γίνονται στο σκοτάδι, με την καθοδήγηση και τις προτροπές των “ισχυρών συμμάχων” και τη “σημαία” της “συνεκμετάλλευσης”.

»Μονάχα, που δεν μιλάνε για το κοινό όφελος των δύο λαών, όπως επιχειρείται να περάσει στο μυαλό των εργαζομένων και της νεολαίας, όταν λένε τη λέξη “συνεκμετάλλευση”.

»Μιλάμε για συμφωνίες, που θα “βάλουν χέρι” στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ώστε να στρωθεί ο δρόμος στις μεγάλες εταιρίες να αρπάξουν τον πλούτο της περιοχής στις τσέπες τους.

»Τέτοιες συμφωνίες δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά “ναρκοθετούν” το μέλλον των λαών, τη ζωή τους, το περιβάλλον, που στις συνθήκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, καταστρέφεται.

»Η θέση του ΚΚΕ είναι πως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, μαζί με όλους τους άλλους γειτονικούς λαούς, πρέπει να δυναμώσουν και να συντονίσουν την κοινή τους πάλη, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στις συμμαχίες τους.

»Να μετατρέψουν σε παρελθόν τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους.

»Έχει μεγάλη σημασία να δυναμώσει η πάλη για να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την χώρα.

»Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

»Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που σε καιρό ειρήνης θερίζει με φτώχεια και ανεργία τις ζωές των πολλών και στον πόλεμο καταστρέφει λαούς και χώρες με κοινό παρονομαστή: να θησαυρίζουν οι λίγοι.

»Αυτόν τον δρόμο τον ανοίγουμε κάθε μέρα με τις θέσεις μας, τη δράση του Κόμματος.

»Αποκαλύπτοντας, παλεύοντας, συζητώντας για να πείσουμε κι άλλους να μοιραστούμε τον ίδιο αγώνα και τον ίδιο δύσκολο, αλλά μόνο ελπιδοφόρο δρόμο: την πάλη για μία άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας που στο επίκεντρο της θα έχει την εξασφάλιση πραγματικής λαϊκής ευημερίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση Κουτσούμπα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...