Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βλέπει» εκλογές ο Βαρουφάκης – «Ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει το ίδιο λάθος με Παπανδρέου»

«Βλέπει» εκλογές ο Βαρουφάκης – «Ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει το ίδιο λάθος με Παπανδρέου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκλογές πριν το… πέμπτο μνημόνιο προέβλεψε από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο.

»Δε θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επέβαλλε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή.

»Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την αποκτήσει, αλλά εξαρτάται πότε θα του το βάλλουν «το μαχαίρι στο λαιμό» για το πέμπτο μνημόνιο, το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο, ή το Μάρτιο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, που βρίσκεται στο νησί από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον τουρισμό καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Ο τουρισμός φέτος δεν υπάρχει. Το βασικό διακύβευμα είναι πως, αυτό το μεγάλο σοκ για τους ανθρώπους μας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και παντού σε όλη την Ελλάδα, θα το αποσβέσουμε χωρίς να το μεγεθύνουμε, γιατί δυστυχώς οι πολιτικές κυβερνήσεις το μεγεθύνουν.

»Όπως τους προειδοποιήσαμε από την αρχή οι αναβολές φόρων, εισφορών, δόσεων σε τράπεζες δεν βοηθάνε, χρειάζεται κούρεμα. Χωρίς τα κουρέματα αυτά, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν του χρόνου.

»Παράλληλα πρέπει να αντισταθούμε στο πέμπτο μνημόνιο, γιατί όταν αρχίσουμε να συνερχόμαστε του χρόνου, τα μέτρα της τρόικας δεν μπορεί να την αντέξει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε «εφόσον δεν υπάρχουν κουρέματα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανθρώπων που «χτυπήθηκαν» δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε την κυβερνητική πολιτική ως μία μεθοδευμένη ολιγωρία.

Η ανικανότητα του καπετάνιου να καταλάβει ότι έρχεται μία ισχυρότατη φουρτούνα, δεν τον προετοιμάζει για τη στιγμή που θα χτυπήσει αυτή η φουρτούνα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ο κ. πρωθυπουργός επιλέγει να είναι εκτός θέματος.

»Το βασικό είναι το πέμπτο μνημόνιο. Όταν θα έχει μείον 15% πρωτογενές έλλειμμα και έχει ήδη δεσμευτεί ο κ. Σταϊκούρας για πρωτογενές πλεόνασμα, μιλάμε για μία λαίλαπα υφεσιακών μέτρων της τάξεως τουλάχιστον το 10%. Αυτό είναι το ζητούμενο.

»Όλα αυτά περί του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου» είπε.

Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου με τα ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ενώ το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

«Πόνος ψυχής η αναντιστοιχία μεταξύ «φαίνεσθαι» της κυβέρνησης και της πραγματικότητας.

»Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουμε τους «ήρωες» που δουλεύουν, αλλά έχουμε και ένα αφήγημα κυβερνητικό ότι ενισχύεται το σύστημα υγείας, ενώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

»Το νοσοκομείο Κέρκυρας δουλεύει στο 40%. Δεν είναι δυνατόν τα Επτάνησα να μην έχουν καμιά αυτοτέλεια όσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε και το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου όπου το χαρακτήρισε ως «όνειδος στη μέση του νησιού».

»Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία των εργαζόμενων σε αυτό το ΧΥΤΑ, που έπρεπε να έχει κλείσει.

»Είναι απαράδεκτο. Οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι λύσεις. Καταρχάς το να παίρνουμε τα σκουπίδια μας από εδώ να τα πηγαίνουμε εκεί δεν είναι λύση.

»Παράλληλα αυτό είναι και εικονικό, καθώς ένα πολύ μικρό κομμάτι των σκουπιδιών θα πηγαίνει στην Κοζάνη» επεσήμανε.

Κλείνοντας το πλαίσιο των επαφών του στο νησί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνάντηση που είχε, στην Ιόνιο Βουλή, με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας, τους ευχήθηκε «κουράγιο».

«Δεν φτάνει μόνο το κουράγιο των επιχειρηματιών χρειάζονται κουρέματα.

»Αν το ελληνικό δημόσιο δε κάνει κουρέματα, θα έχουμε λουκέτα «ουκ αν λάβεις παρά των κεκλεισμένων», δεν θα πάρουν ούτε αυτά που είναι ληξιπρόθεσμα τώρα, ούτε τα μελλοντικά έσοδα» κατέληξε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...