Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσοβόλας: Δικαστικό πραξικόπημα η άρνηση αποστολής εγγράφων του Παπαγγελόπουλου

Τσοβόλας: Δικαστικό πραξικόπημα η άρνηση αποστολής εγγράφων του Παπαγγελόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νομικά αβάσιμο έκριναν οι εισηγητές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για διαβίβαση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών των ενστάσεων ακυρότητας που κατέθεσε η πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Για δικαστικό πραξικόπημα κατηγορεί την πλειοψηφία ο συνήγορος του ερευνώμενου, Δημήτρης Τσοβόλας.

«Κρίνεται κατά πλειοψηφία νομικά αβάσιμη και δεν γίνεται δεκτή για τους λόγους που αναφέρονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα των εισηγητών της ΝΔ, κ. Αθανάσιου Πλεύρη και του ΚΙΝΑΛ, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

»Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σπυρίδων Λάππας, στην επισυναπτόμενη εισήγησή του, ενώ ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, δεν απάντησε, δηλώνοντας “παρών”» σημειώνεται στην απάντηση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα, προς τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Στον αντίποδα, οι συνήγοροι του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, κάνουν λόγο για δικαστικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών να ζητήσουν από τον κ. Μπούγα να προβεί στη σχετική διαβίβαση του φακέλου με τις ενστάσεις ακυρότητας.

«Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η εκτροπή και τα αρμόδια θεσμικά όργανα θα κωφεύουν;» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων του Δ. Παπαγγελόπουλου:

«ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ αποτελεί η άρνηση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής να αποστείλει στο Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών πρόταση και την αίτηση κήρυξης ακυροτήτων της προανάκρισης μετά των σχετικών εγγράφων που κατατέθηκαν από τον Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.

»Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εκ προθέσεως παραβιάζουν το καθήκον τους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

»Γιατί η αίτηση του Παπαγγελόπουλου απευθύνεται προς το Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών, μέσω της Επιτροπής που λειτουργεί ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών, δηλαδή ως εισαγγελικός λειτουργός και όχι ως πολιτικό όργανο.

»Κατά συνέπεια η άρνηση της Επιτροπής να στείλει πρότασή της στο Συμβούλιο Πλημ/κών που είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει για την παραδοχή ή μη της αίτησης και όχι η Επιτροπή, αποτελεί και αρνησιδικία, αφού στερεί από τον Παπαγγελόπουλο το δικαίωμά του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να ζητήσει την κήρυξη των ακυροτήτων που τελέσθηκαν από την πλειοψηφία της Επιτροπής, επειδή παραβιάστηκαν βασικά υπερασπιστικά του δικαιώματα και το καθήκον αληθείας.

»Αντί αυτού η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε σήμερα τελείως αναρμοδίως και παρανόμως την απόρριψη της αίτησης ως νόμω και ουσία αβάσιμης, αποδεικνύοντας ότι δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τα δημοκρατικά ατομικά δικαιώματα του φερόμενου αβασίμως ως υπόπτου.

»Κατόπιν των ανωτέρω ΚΑΛΩ τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της ανωτέρω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, την αποστολή πρότασης και τον σχετικό φάκελο που καταθέσαμε σε αυτήν κατά την υποβολή της αίτησης του Παπαγγελόπουλου, μετά την κατάθεση σήμερα της ίδιας αίτησης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, επειδή η γραμματεία του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, δεν παραλάμβανε την αίτηση και μας παρέπεμψε για κατάθεση στην Εισαγγελία.

»Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η εκτροπή και τα αρμόδια θεσμικά όργανα θα κωφεύουν;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...