Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος για τη «σχέση» Μαγιορκίνη με ιδιωτικό εργαστήριο για τα μοριακά τεστ κορωνοϊού

Σάλος για τη «σχέση» Μαγιορκίνη με ιδιωτικό εργαστήριο για τα μοριακά τεστ κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης σχετίζεται με ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο λάμβανε τεστ κορωνοϊού την στιγμή που εκπροσωπεί το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντονότατες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος συνεργάζονταν στο παρελθόν με ιδιωτικό εργαστήριο, στο οποίο στέλνονταν τεστ κορωνοϊού από δημόσια νοσοκομεία, στα οποία γινόνταν παρότρυνση με απόφαση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μετά την αποκάλυψη της είδησης, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο ethnos.gr και είπε ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορωνοϊό, ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθώς αντικαθιστά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όταν δε μπορεί να παρευρεθεί στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί ο Μαγιορκίνης

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ζητάει να απομακρυνθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Ανδρέας Ξανθός τονίζει πως οι αποκαλύψεις δημιουργούν «μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση».

«Είναι προφανής διαχειριστική ανεπάρκεια, η έλλειψη επιτελικού σχεδιασμού και η ανικανότητα έγκαιρης προμήθειας αντιδραστηρίων για τα δημόσια εργαστήρια( ΕΚΕΑ, ΑΧΕΠΑ κλπ)», συμπληρώνει στη συνέχεια.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ότι «αυτό, λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην εργαστηριακή διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων και των επαφών τους, έχει ήδη κόστος για τη Δημόσια Υγεία».

«Εκεί όμως που έχει ξεπεραστεί κάθε όριο θρασύτητας, είναι η σκανδαλώδης πολιτική απόφαση να δοθεί η «δουλειά» και το δημόσιο χρήμα σε «ημέτερο», χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια, χωρίς ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς ισότιμη μεταχείριση των πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων. Χωρίς αιδώ!», διευκρινίζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισημαίνει πως «οι παραιτήσεις των υπευθύνων γι’ αυτή τη χυδαιότητα, είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητηθεί».

Ακόμη, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρει ότι «ο κ. Μαγιορκίνης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

»Πρέπει να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής, ειδικά αυτή την περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

»Υπάρχει όμως σοβαρό ζήτημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συνολικά την κυβέρνηση».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει πως χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία ιδιοτελών επιδιώξεων, απαξιώνοντας τους θεσμούς, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους που με εντιμότητα μοχθούν για τη Δημόσια Υγεία», υπογραμμίζει στην δήλωση του.

Επιπλέον, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τώρα καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι γιατί δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που θα διασφάλιζε διαφάνεια στις έκτακτες προμήθειες, δαπάνες και προσλήψεις λόγω covid-19».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση παραδίδει πελατεία σε ιδιωτικούς ομίλους

Σφοδρή κριτική για την αποκάλυψη πως η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ ζήτησε να διενεργούνται τα μοριακά τεστ που παραγγέλνονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που έχει σχέση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ασκεί το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση παραδίδει πελατεία «με το αζημίωτο» σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, σχετικά με αποκαλύψεις για την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ να διενεργούνται τα μοριακά τεστ που παραγγέλνονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που έχει σχέση με μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Έτσι, το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωση του, πως «την ώρα που η κυβέρνηση άφησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) χωρίς επαρκή αντιδραστήρια για τα τεστ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των μοριακών ελέγχων για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σπεύδει να παραδώσει πελατεία “με το αζημίωτο” σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία της Αττικής μέσω του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για την προώθηση από την κυβέρνηση των διαγνωστικών τεστ σε ιδιωτικούς ομίλους».

«Η υπόθεση» επισημαίνει το σχόλιο στη συνέχεια, «γίνεται ακόμη πιο σκανδαλώδης, από τη στιγμή που η κυβέρνηση συνιστά στα νοσοκομεία να συνάψουν σύμβαση με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, με το οποίο συνδέεται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό».

«Για άλλη μία φορά μέσα στην πανδημία αποδεικνύεται πως ο ιδιωτικός τομέας υγείας λειτουργεί και σε βάρος του δημοσίου συστήματος Υγείας και σε βάρος της δημόσιας υγείας. Όπως επίσης αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεσο σχέδιο επίταξής του, όπως από την αρχή είχε προτείνει το ΚΚΕ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...