Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοβαρές καταγγελίες για ανακριβείς μετρήσεις κρουσμάτων κορωνοϊού – Διαψεύδει ο ΕΟΔΥ

Σοβαρές καταγγελίες για ανακριβείς μετρήσεις κρουσμάτων κορωνοϊού – Διαψεύδει ο ΕΟΔΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοβαρές καταγγελίες για κενά και ανακρίβειες στην καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid 19 δημοσιεύουν δύο κυριακάτικες εφημερίδες και συγκεκριμένα το ΒΗΜΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τις οποίες πάντως έσπευσε να διαψεύσει ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η κυβέρνηση χρεώνει λάθη στον ΕΟΔΥ ως προς την καταγραφή των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση στο δεύτερο κύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υπήρξε ουσιαστικά ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται σωστά η λίστα που υπήρχε στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο της κάνει λόγο για «Έγκλημα στις καταγραφές των κρουσμάτων» με υπότιτλους «Παράλληλο σύστημα με ιδιωτικές εταιρείες έστησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας» συμπληρώνοντας «Με καθυστέρηση έως επτά ημερών ενημερώνονται οι επιστήμονες για την εξέλιξη του κορωνοϊού και τον ανακριβή αριθμό των νοσούντων. – Βαριές σκιές στο Μαξίμου».

Τα «δύο στρατόπεδα»

Οι παραπάνω πληροφορίες φαίνεται πως δημιούργησαν «δύο στρατόπεδα» μεταξύ των ανθρώπων που διαχειρίζονται την πορεία της πανδημίας.

Οι δύο εφημερίδες αναφέρουν ότι από τη μία πλευρά είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας με το Νίκο Χαρδαλιά κι από την άλλη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απάντηση του ΕΟΔΥ

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που φιλοξενούνται σε κυριακάτικα έντυπα», αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Τονίζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19.

»Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά.

»Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων».

Προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)» του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...