Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ: Χρειάστηκαν τρία ασθενοφόρα για να μεταφερθεί ασθενής με κορωνοϊό

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ: Χρειάστηκαν τρία ασθενοφόρα για να μεταφερθεί ασθενής με κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, μέσω ερώτησής της προς τον υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, καταγγέλλει πως ασθενής με κορωνοϊό, πέρασε μια απίστευτη ταλαιπωρία για να διακομιστεί από το Βόλο σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Μάλιστα καταγγέλλει πως για τη διαδικασία απαιτήθηκαν τρία ασθενοφόρα, αφού το πρώτο χάλασε στο Σχηματάρι και αυτό που ξεκίνησε από την Αθήνα, παρέλαβε τον ασθενή, αλλά χάλασε και αυτό λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω.

Τελικά το τρίτο ασθενοφόρο έφτασε στον προορισμό του τα ξημερώματα, αναφέρει η βουλευτής.

Η ερώτηση:

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι» από πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσα, σχετικά με την υποστελέχωση του Γ.Ν. Βόλου και την αδυναμία διαχειρίσεως όλων των περιστατικών υγείας, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στο ν. Μαγνησίας, έρχεται ως επιστέγασμα νέα «περιπέτεια» ασθενούς, ο οποίος χρειάστηκε τρία (3) ασθενοφόρα προκειμένου να καταλήξει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου …Κορίνθου (!).

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα έχουν φτάσει στο όριό τους, επειδή οι περισσότερες έχουν καταληφθεί από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλεύονταν ως περιστατικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας χρειάστηκε αφενός να διασωληνωθεί και αφετέρου να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ.

Έτσι ξεκίνησε η ιδιότυπη «Οδύσσεια» του ασθενούς, των δύο συνοδών ιατρών, αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει ο ασθενής στην πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ, η οποία βρισκόταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, που απέχει …394 χλμ. (!).

Για την διαδικασία αυτή απαιτήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τρία (3) ασθενοφόρα, αφού αυτό που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου (!), αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω (!) και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο, με τον ασθενή και το ιατρικό προσωπικό, κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του τα ξημερώματα (!).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρά την «περιπέτεια», η υγεία του εν λόγω ασθενούς, ευτυχώς, είναι καλή, ωστόσο, οι δυο συνοδοί ιατροί, προκειμένου να επιστρέψουν βίωσαν έναν ακόμα «Γολγοθά», αφού απαιτήθηκε να γίνουν «άνωθεν» παρεμβάσεις στα υπεραστικά ΚΤΕΛ (!), ώστε να εξασφαλιστούν δυο θέσεις για να επιστρέψουν στο Γ.Ν. Βόλου…

Δεδομένου ότι με βάση χθεσινές πληροφορίες, από τα 11 ασθενοφόρα που διαθέτει η Μαγνησία, 3 παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για μεγάλες ελλείψεις του τοπικού ΕΚΑΒ σε προσωπικό.

Δεδομένου ότι εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων λόγω βλάβης των ασθενοφόρων θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεδομένου ότι τα «παλαμάκια από τα μπαλκόνια» προφανώς και δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλα τα εργαλεία, με τα οποία θα μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα τους, σε μια τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία συγκυρία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν είναι ενήμερος για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, που αγγίζει τα όρια του φιάσκου, και αν ναι, πως σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα το ΕΚΑΒ του ν. Μαγνησίας, τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με το αποδεκατισμένο προσωπικό του;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Λιακούλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...