ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμικό Ναυτικό, Υποβρύχια, Υποβρύχιο, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Λύθηκε το μυστήριο με την οσμή που «έπνιξε» την Αθήνα
ΑΠΕΙΛΗ! Οι λαγοκέφαλοι «κατακτούν» τις ελληνικές θάλασσες - Επιτίθενται λουόμενους, μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρές ερήμους
Χανιά: Συνελήφθη ακόρεστος 34χρονος αλλοδαπός που πρόσφερε σε δύο ανήλικους χρήματα για να «πάνε» μαζί του - Την έπεσε και
Πτώση 30% στην κατανάλωση ποτών - Αιτίες; Αλκοτέστ και φτώχεια
Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ - Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά από έξι χρόνια υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες προμήθειας αντιμέτρων για τα υποβρύχια – φαντάσματα Type 214, κλάσης «Παπανικολής», γράφει ο Χρήστος Μαζανίτης.
Όπως έγινε γνωστό, το Πολεμικό Ναυτικό έκανε αποδεκτή την τεχνική προσφορά της ιταλικής εταιρείας Leonardo και πλέον τα «αόρατα» υποβρύχια, που έχουν γίνει το φόβητρο της Τουρκίας, αποκτούν και αντίμετρα κατά εχθρικών τορπίλων, ανεβάζοντας κατά πολύ τα επίπεδα επιβιωσιμότητάς τους.
Πλέον, τα «φαντάσματα του Αιγαίου» αποκτούν 48+14 MTE 103B δολώματα (decoy) και 72+21 JAM 102 παρεμβολείς (jammer).
Τα δολώματα χρησιμοποιούνται για να παραπλανούν την τορπίλη από τον κύριο στόχο της, δηλαδή το υποβρύχιο.
Τα Jammers παράγουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος ήχους, οι οποίοι καλύπτουν τον θόρυβο που μπορεί να δημιουργεί το υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τις εχθρικές τορπίλες.
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ με τετραετή διάρκεια αποπληρωμής.
























































