Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Ιερώνυμο για τα Θεοφάνεια

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Ιερώνυμο για τα Θεοφάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εξέδωσε το πρωθυπουργικό Γραφείο Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Εν ολίγοις, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην απόφασή της για την εορτή των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, η Ιερά Σύνοδος έκανε σαφές ότι δεν συναινεί στην κυβερνητική απόφαση για κλειστούς ναούς τα Θεοφάνεια, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει στα Θεοφάνεια το λάθος που έκανε με τη συρροή πιστών στην εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου επισήμανε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο

Συρία: Ομάδες κρούσεις τζιχαντιστών τρομοκρατούν Αλαουίτες και χριστιανούς (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...