ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες στρατηγοί στη Βόρεια Μακεδονία για το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

Έλληνες στρατηγοί στη Βόρεια Μακεδονία για το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Αντιπροσωπείας του ΓΕΕΘΑ στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με αντικείμενο την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του ήδη υλοποιούμενου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες πλήρους ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, συζητήθηκαν θέματα ενσωμάτωσης των Ενόπλων Δυνάμεών της στις δομές της Συμμαχίας, ζητήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στελεχών σε Ελληνικά Στρατιωτικά Ιδρύματα (Στρατιωτικές Σχολές, Σχολεία Εφαρμογής), καθώς και παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε διάφορα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Κέντρα (Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης – ΠΚΕΕΥΕ, Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ, Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας – IAMD CoE).

Επίσης, συζητήθηκε η διατήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων με την πραγματοποίηση κοινών δράσεων σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών.

Τέλος αναλύθηκαν λεπτομέρειες για τη συνεργασία επί θεμάτων Κυβερνοχώρου, Στρατιωτικής Ιατρικής και Διοικητικής Μέριμνας.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ταξίαρχος Νικόλαος Τριανταφύλλου είχε σύντομες συναντήσεις με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Υποστράτηγο Azim Nuredin και με την Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κας Radmila Sekerinska, κατά τις οποίες μεταξύ άλλων επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών ειδικά σε ότι αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, της Εναέριας Αστυνόμευσης του FIR των Σκοπίων και των διαδικασιών πλήρους ενσωμάτωσης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η χώρα έχει περάσει στη νέα εποχή, σε μια νέα πραγματικότητα»

Νίκος Δένδιας: Σε 35 μήνες από σήμερα απολύτως έτοιμη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Ο Νίκος Δένδιας στα Πυροσβεστικά Αεροπλάνα: «Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Νίκος Δένδιας: «Ζούμε σε μια κοινωνία ισοπέδωσης» – «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την Άμυνα της Πατρίδας» – Ισχύς μας στους αιώνες οι πολίτες-οπλίτες

Ο Νίκος Δένδιας χτίζει με ανθρώπους αποφασισμένους σπίτια για τους στρατιωτικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...