Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Η Αστυνομία χρησιμοποιείται για καταστολή και η εγκληματικότητα αυξάνεται

Σπίρτζης: Η Αστυνομία χρησιμοποιείται για καταστολή και η εγκληματικότητα αυξάνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη βαρύνουσα εγκληματικότητα και ένοπλη βία δεν έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του αρμόδιου τομεάρχη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη με θέμα «Αύξηση των εγκλημάτων, ενώ η κυβέρνηση περιορίζει ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα», τονίζει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Σπίρτζης, »από την πρώτη ημέρα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο να χρησιμοποιεί την Aστυνομία ως μέσο καταστολής και τρομοκράτησης των πολιτών, τα γεγονότα αστυνομικής βίας είναι συνεχή και την ίδια στιγμή η βαρύνουσα εγκληματικότητα έχει αυξηθεί», ζητώντας ταυτόχρονα απαντήσεις για το πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτήν την αύξηση της εγκληματικότητας καθώς και στοιχεία τόσο για τη στελέχωση των ομάδων πάταξης και καταστολής (ΜΑΤ, ομάδες Δράση και ΔΙΑΣ) όσο και αυτή των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με το πρόσχημα ότι τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα, δεν έδωσε καμία απάντηση στα καίρια αυτά ερωτήματα αποφεύγοντας να παραθέσει έστω στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό αύξησης ή μείωσης των προαναφερομένων υπηρεσιών.

Παράλληλα, υποστηρίζει ο κ. Σπίρτζης, δεν απάντησε στο πως προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την βαρύνουσα εγκληματικότητα και την ένοπλη βία και έτσι αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η επιβολή του δόγματος του τρόμου και της πάταξης και όχι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

«Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τονίζουν ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας μετά την άρση του lockdown και την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στοιχεία να παραθέσει για τη δράση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος», αναφέρει.

«Αδειάζουν καλάσνικοφ στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων τη στιγμή που περνάνε σχολικά λεωφορεία, ανυποψίαστοι πολίτες τραυματίζονται, γίνονται δολοφονίες και εσείς έχετε προσλάβει 3.000 αστυνομικούς κατ’ εξαίρεση, έχετε ιδρύσει τη ομάδα Δράση, την ομάδα Δρόμος για τις διαδηλώσεις και θέλετε να ιδρύσετε και αστυνομία για τα πανεπιστήμια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

»Αυτό που είναι η πραγματική δουλειά της Αστυνομίας, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, θα το κάνετε ποτέ;» αναρωτιέται ο Χρήστος Σπίρτζης.

Επίσης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνει ότι έχει καταθέσει στα πρακτικά έγγραφο με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν τους 19 μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έγγραφο με περιστατικά βαρύνουσας εγκληματικότητας και ένοπλης βίας το ίδιο διάστημα αλλά και κατάλογο με κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...