Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κόμματα της Βουλής είπαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον 97χρονο βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επιτυχημένο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος εν ζωή έδωσε όλη την περιουσία του (23 εκατ. ευρώ, 60 αποβατικά πλοία κ.ά) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Ιάκωβος Τσούνης είναι ένας αφοσιωμένος πατριώτης και συνεπής αρωγός των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε να δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές για αυτή τη διαχρονική προσφορά.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος τόνισε μεταξύ άλλων πως «αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα –πιστεύω ότι ερμηνεύω και τα αισθήματα όλων των συναδέλφων– κυρίως από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, να απευθύνω εγκάρδιες, θερμότατες, ειλικρινέστατες ευχές σε αυτόν τον άνθρωπο που δωρίζει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε μία εποχή που ο ευρύτερος γεωπολιτικός μας χώρος καταγράφει συνεχόμενες αναταράξεις και απειλές.

»Ευχόμαστε σήμερα, από το ναό της Δημοκρατίας, να βρει και άλλους άξιους μιμητές».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα σημείωσε ότι είναι «πράγματι είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική δωρεά, μία συγκινητική κίνηση».

Ανέφερε ακόμη ότι «οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε αυτόν τον άνθρωπο γιατί άφησε όλη του την περιουσία, και μάλιστα ενώ είναι εν ζωή, στο ελληνικό δημόσιο» και εξέφρασε την ελπίδα «να γίνει παράδειγμα και για άλλους εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μέλη της ελληνικής ολιγαρχίας».

Ο Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ και ο ίδιος πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Η προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν:

Εξήντα αποβατικά σκάφη της Ζ ΜΑΚ.

Πλήρης ανακαίνιση 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ.

Αγορά ανταλλακτικών διά τα τεθωρακισμένα των ακριτικών μονάδων του Έβρου.

Αγορά υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης.

Μεγάλη δωρεά, που προορίζεται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Συνεισφορά στην αποκατάσταση ιστορικής εκκλησίας στο Καστελλόριζο.

Πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΓΣΝΑ.

Ανακαίνιση κλινικών 417 ΝΙΜΤΣ κ.λπ.

Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα, το 2018 έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι η χώρα αντιμετωπίζει ορατή απειλή»

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου

Νίκος Δένδιας για 1821: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...