Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΑΕΔ: Σταματά την Κοινωφελή Εργασία – 36.000 απολύσεις

ΟΑΕΔ: Σταματά την Κοινωφελή Εργασία – 36.000 απολύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θα εκδώσει πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το 2021 ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωση της, 36.000 επιπλέον εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας, 36.000 άνεργοι δεν θα εργαστούν και δεν θα θεμελιώσουν επίδομα ανεργίας και υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης πλήθους υπηρεσιών των δήμων προς ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς τη νέα κοινωφελή εργασία, καθώς θα απομακρυνθούν οι 36.000 και πλέον εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πράσινο, την καθαριότητα, την συντήρηση κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μείωσης των εισφορών στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της δήθεν αύξησης των 3 ευρώ…», προσθέτει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και ζητά από Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ «να ανανεώσει ή να εκδώσει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

»Η απουσία αυτού του προγράμματος θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνική ζημιά με αντανάκλαση πρώτα απ΄όλα στους εργαζόμενους με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αλλά και στους φορείς που εργάζονται (δήμοι κλπ)», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χωρίς πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ο ΟΑΕΔ για το 2021

Η μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ και η επακόλουθη μείωση των πόρων του Οργανισμού ως επιλογές τη Κυβέρνησης, αρχίζουν ήδη να κάνουν ορατά τα αντικοινωνικά αποτελέσματα.

Σε μια εποχή μαζικής ανεργίας, που ίσως το κράτος αποτελεί τον εργοδότη ύστατης καταφυγής, σε μια εποχή που 36 χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αποφύγει το φάσμα της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου (καθαριότητα κλπ), ο ΟΑΕΔ δεν θα εκδώσει το 2021 πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!

Ως Ομοσπονδία έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, ότι, δηλαδή, είμαστε υπέρ των μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε ότι σε αυτή την περίοδο, σε αυτή τη συγκυρία, 36 χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας.

36 χιλιάδες άνεργοι δεν θα εργαστούν και δεν θα θεμελιώσουν επίδομα ανεργίας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μείωσης των εισφορών στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της δήθεν αύξησης των 3 ευρώ…

Τέλος επισημαίνουμε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης πλήθους υπηρεσιών των δήμων προς ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς τη νέα κοινωφελή καθώς θα απομακρυνθούν οι 36 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πράσινο, την καθαριότητα, την συντήρηση κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να πάρει πίσω τη μείωση των εισφορών. Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να ανανεώσει ή να εκδώσει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Η απουσία αυτού του προγράμματος θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνική ζημιά με αντανάκλαση πρώτα απ΄ όλα στους εργαζόμενους με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αλλά και στους φορείς που εργάζονται (δήμοι κλπ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...