ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο θέμα της παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μεδνώνη.
«Το ελληνικό #metoo έρχεται με καθυστέρηση κάποιων χρόνων.
»Είναι υγιές που συμβαίνει αυτό, κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει» είπε η υπουργός στην αρχική της τοποθέτηση, τονίζοντας ότι οι αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου άνοιξαν τον δρόμο για να μιλήσουν άντρες και γυναίκες που έχουν βιαστεί και κακοποιηθεί.
Η κυρία Μενδώνη μιλώντας στο Θέμα Fm, έκανε λόγο για τοξικό και νοσηρό κλίμα και αναφέρθηκε σε φαινόμενα που τραυματίζουν ψυχές.
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μου υπέβαλε χθες αργά το απόγευμα την επιστολή παραίτησής του» είπε η υπουργός, εξηγώντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον πρώην, πλέον, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Από κει και πέρα, όπως εκτίμησε, ο καθένας έχει τα όριά του απέναντι στις φήμες και μπορεί να επιλέξει με ποιον τρόπο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Για μια ακόμη φορά, δε, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μέχρι σήμερα για τον κ. Λιγνάδη.
Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης θα γίνουν στις Μαρτίου του 2021.
Μίλησε ακόμη για το «κυνήγι» του χαμένου Πικάσο, που έχει κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, λέγοντας ότι έχει φτάσει η στιγμή που κάπου αυτός ο πίνακας θα βγει και θα μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τον εντοπίσουν.
Τα έργα στο Τατόι έχουν δρομολογηθεί, υπάρχει καθημερινή πρόοδος, είπε ακόμη η υπουργός Πολιτισμού.
Ευελπιστούμε ότι μέχρι το 2023 το κτίριο του Ανακτόρου και άλλα κτίρια θα έχουν αποκατασταθεί, υπογράμμισε, ενώ προσδιόρισε την παράδοση του χώρου για το 2025-2026.























































