Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Guardian, New York Times, Politico διασύρουν τη χώρα μας για το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Guardian, New York Times, Politico διασύρουν τη χώρα μας για το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Guardian, New York Times, Politico είναι μερικά από τα Μέσα που διασύρουν τη χώρα μας για το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, την ώρα που επιβάλλει σκληρά περιοριστικά μέτρα στους πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτά για τον κ. Βορίδη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι όμως ψιλά γράμματα, αφού πίσω από την καταστρατήγηση για δεύτερη φορά των περιοριστικών μέτρων, είδε εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. «Έτσι ονόμασε το τραπέζι 40 και πλέον ατόμων», προσθέτει.

«Την ίδια ημέρα πάντως, στους απλούς πολίτες επιβλήθηκαν 2.200 πρόστιμα ύψους 700.000 ευρώ για παραβάσεις υγειονομικών μέτρων, αντίστοιχες με αυτές του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του.

Τα πρόστιμα όπως φαίνεται δεν είναι για τον μονάρχη κ. Μητσοτάκη, μόνο για τους υπηκόους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τι γράφουν τα διεθνή Μέσα

Στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία στέκονται διεθνή Μέσα, γράφοντας πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι παραβίασε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας παρευρισκόμενος σε γεύμα που ξεπερνούσε τα όρια για τις συνεστιάσεις, την ώρα που αυστηροποίησε τα μέτρα για τον κορωνοϊό».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο των εμβολιασμών.

»Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι Υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση», αναφέρει το Politico, το οποίο προσθέτει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί και τον Δεκέμβριο πως παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό όταν πήγε με τη σύζυγό του για ορεινή ποδηλασία».

«Θα ήταν μια καθ’ όλα επιτυχής επίσκεψη αν δεν επισκιαζόταν από το γεύμα που παρέθεσε στον πρωθυπουργό στο σπίτι του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης», τονίζει ο Guardian, προσθέτοντας ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνεται πως «το επιτελείο παραβίασε έναν από τους βασικούς κανόνες στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας».

«Απαντώντας στην κριτική αργά την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Χρήστος Ταραντίλης επέκρινε την αντιπολίτευση για την υπόδειξη ότι είχε πραγματοποιηθεί «γιορτή» στην Ικαρία στην οποία είχε συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς ανακριβείς και διχαστικούς.

Αλλά πρόσθεσε: «στις μελλοντικές εκδρομές του πρωθυπουργού θα ληφθεί κάθε δυνατή φροντίδα, ώστε να μην δημιουργηθεί λανθασμένη εικόνα», καταλήγει ο Guardian.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...