Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στόχος μας η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΗΕ και την UNESCO

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στόχος μας η αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΗΕ και την UNESCO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, καθιερώθηκε στις 11 Απριλίου 2017 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Ομογενειακών Θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

«Η αρχική πρόταση ανήκει στην Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και υιοθετήθηκε από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς το 2014.

»Στόχος όλων μας αποτελεί η εντατικοποίηση των ενεργειών για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και από τους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως προβλέπεται και στην παραπάνω απόφαση.

»Με την θέσπιση αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η Ελληνική Γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.

»Η Ελληνική Γλώσσα δεν αποτελεί μόνο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην μητέρα Πατρίδα και τους Έλληνες της Διασποράς, ούτε μόνο φορέα των αξιών και ιδεωδών του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

»Πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια στον κρίσιμο αυτό χώρο με την πρωτοβουλία για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε εκατοντάδες πυρήνες σε όλο τον κόσμο και την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε συνεργασία με την Ομογένεια και να μην εγκαταλειφθεί η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε περιοχής ταυτόχρονα με την αξιοποίηση των ομογενών εκπαιδευτικών.

»Στήριξη των τμημάτων και των εδρών ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, των προγραμμάτων διδασκαλίας και της ελληνικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία (αμιγή, δίγλωσσα ή ενταγμένα) και στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας, την συνεχή αναβάθμιση των νέων μέσων της ψηφιακής τεχνολογίας, περαιτέρω διεύρυνση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας, καθώς και προώθηση του ρόλου της Ελληνοφωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...