Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την κακοκαιρία – Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την κακοκαιρία – Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι’ αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Το θέμα θα επανεξεταστεί και τη Δευτέρα το πρωί σε νέα σύσκεψη.

«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε οτι θα παραμείνουν ανοικτοί.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής.

»Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο.

»Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων.

»Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο

Σημειώνεται ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι βασικές λειτουργίες στο οδικό δίκτυο στην Κεντρική Ελλάδα μετά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε ανασύνταξη περιμένοντας τις επόμενες ώρες ένα δεύτερο κύμα.

Ήδη, άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών πάνω από 1,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και για άλλους δρόμους, όπως στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, όπως τον Ε65 και σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας.

Ήδη οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τα φορτηγά πάνω από 1,5 τόνους κατά μήκος του εθνικού δικτύου στο ρεύμα προς Αθήνα λίγα χιλιόμετρα πριν από το Μαρτίνο, καθώς εκεί αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη αποκαταστάθηκαν και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στη Δυτική Φθιώτιδα, όπως επίσης αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου στη Φθιώτιδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...